четвер, 29 вересня 2016 20:25

В індійський каррі додають мак та круто зварені яйця

Каррі - густий соус з овочів, бобових або м'яса, щедро присмачений ароматної приправою. Це візитна картка індійської кухні. Це смачне каррі з яйцем легко і швидко готувати.

Автор: chefdehome.com
 

Інгредієнти:

М'якоть кокоса - 2 ст. л (терта)

Гараму масала - 1/2 ч. л

Куркума - 1/2 ч. л

Помідори - 1 склянка (нарізаних)

Червоний цибуля - 1 шт.

Корінь імбиру - 2,5 см

Часник - 3-4 зубчики

Зелений гострий перець - 1 шт.

Олія - ​​1,5 ст. ложки

Червоний перець висушений в стручках - 2 шт.

Мак - 1 ч. л

Чорний перець горошком - 5-6 шт.

Сіль і перець за смаком

Яйце - 4 шт. (зварені круто)

Олія - ​​1/2 ст. л

Вода - 1 склянка

Сіль за смаком

Свіжа кінза - 3-4 гілочки

Приготування:

Блендером подрібніть цибулю, часник, імбир, гострий перець і зелений чилі в суміш з дрібними шматочками.

Нагрійте 1,5 столові ложки олії в сковороді з товстим дном. Додайте в неї подрібнені овочі і готуйте, поки цибуля не стане м'якою і не почне набувати золотистий колір (4-5 хвилин). Потім додайте спеції: червоний перець, насіння маку, чорний перець, гарам Масалов, куркуму, і натертий кокос.

Смажте всі інгредієнти поки вони не почнуть давати аромат - близько 1-2 хвилин. Додати порізаний помідор і солі на кінчику чайної ложки.

Тушкуйте все на середньому вогні, поки помідори не стануть м'якими (3-4 хвилини). Додайте гарам Масалов.

Гарячу масу помістіть в блендер, додайте 2 столові ложки води.

Якщо ви не хочете, щоб блюдо було занадто гострим, то на цьому етапі видаліть гострі перці з суміші. Замість них можна додати 1 чайну ложку паприки.

Збийте масу до консистенції пюре.

У тій же сковороді, додавши ще 1/2 ст. ложки олії, викладіть половинки варених яєць зрізами вниз. Обсмажуйте 1 хвилину, поки не з'явиться аромат.

Витягніть яйця і відставте в сторону. На місце яєць викладіть пюре і влийте 1 стакан води.

Читайте також: Суп з копченою грудинкою та пекінською капустою треба їсти на наступний день

Доведіть до кипіння, а потім варіть на повільному вогні до тих пір, поки каррі не набуде бажану консистенцію - хвилин 3-4.

Додайте яйця і продовжуйте варити ще 2 хвилини. Зніміть з вогню. Додайте сіль за смаком.

Прикрасьте каррі гілочками кінзи. Подавати гарячим зтонким лавашем.

Зараз ви читаєте новину «В індійський каррі додають мак та круто зварені яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути