Каррі - густий соус з овочів, бобових або м'яса, щедро присмачений ароматної приправою. Це візитна картка індійської кухні. Це смачне каррі з яйцем легко і швидко готувати.
Інгредієнти:
М'якоть кокоса - 2 ст. л (терта)
Гараму масала - 1/2 ч. л
Куркума - 1/2 ч. л
Помідори - 1 склянка (нарізаних)
Червоний цибуля - 1 шт.
Корінь імбиру - 2,5 см
Часник - 3-4 зубчики
Зелений гострий перець - 1 шт.
Олія - 1,5 ст. ложки
Червоний перець висушений в стручках - 2 шт.
Мак - 1 ч. л
Чорний перець горошком - 5-6 шт.
Сіль і перець за смаком
Яйце - 4 шт. (зварені круто)
Олія - 1/2 ст. л
Вода - 1 склянка
Сіль за смаком
Свіжа кінза - 3-4 гілочки
Приготування:
Блендером подрібніть цибулю, часник, імбир, гострий перець і зелений чилі в суміш з дрібними шматочками.
Нагрійте 1,5 столові ложки олії в сковороді з товстим дном. Додайте в неї подрібнені овочі і готуйте, поки цибуля не стане м'якою і не почне набувати золотистий колір (4-5 хвилин). Потім додайте спеції: червоний перець, насіння маку, чорний перець, гарам Масалов, куркуму, і натертий кокос.
Смажте всі інгредієнти поки вони не почнуть давати аромат - близько 1-2 хвилин. Додати порізаний помідор і солі на кінчику чайної ложки.
Тушкуйте все на середньому вогні, поки помідори не стануть м'якими (3-4 хвилини). Додайте гарам Масалов.
Гарячу масу помістіть в блендер, додайте 2 столові ложки води.
Якщо ви не хочете, щоб блюдо було занадто гострим, то на цьому етапі видаліть гострі перці з суміші. Замість них можна додати 1 чайну ложку паприки.
Збийте масу до консистенції пюре.
У тій же сковороді, додавши ще 1/2 ст. ложки олії, викладіть половинки варених яєць зрізами вниз. Обсмажуйте 1 хвилину, поки не з'явиться аромат.
Витягніть яйця і відставте в сторону. На місце яєць викладіть пюре і влийте 1 стакан води.
Читайте також: Суп з копченою грудинкою та пекінською капустою треба їсти на наступний день
Доведіть до кипіння, а потім варіть на повільному вогні до тих пір, поки каррі не набуде бажану консистенцію - хвилин 3-4.
Додайте яйця і продовжуйте варити ще 2 хвилини. Зніміть з вогню. Додайте сіль за смаком.
Прикрасьте каррі гілочками кінзи. Подавати гарячим зтонким лавашем.
Коментарі