неділя, 29 травня 2016 11:05

Унікальний метод приготування страв та десертів на соляних блоках
4

Фото: steaklovers.menu

Гімалайська сіль є універсальним продуктом. Її їдять, очищують нею повітря, лікуються, роблять мило, соляні лампи та навіть посуд.

У ній є 25 корисних мікроелементів: залізо, йод, калій, магній, кальцій і мідь, які збереглися в натуральній природній формі. Рожева сіль є найчистішою в світі, оскільки її видобувають тільки вручну і вона не проходить термічну та хімічну обробку. У зв'язку з цим корисні компоненти доставляються в організм в первозданному натуральному вигляді, без шкідливих добавок.

"Це найунікальніший продукт у світі, який оживляє смак страви. Саме сіль відповідає за соковитість продуктів, - каже фахівець зі спецій Марк Біттерман із США. - Ідея використовувати соляні блоки для приготування їжі порівняно нова, їй не більше десяти років".

Марк вивчив 150 видів солей з усього світу. Його називають "королем солей". Про них він знає все або майже все. Він вважає сіль найпотужнішим інструментом для поліпшення смаку і найнепередбачуванішим продуктом у світі. Марк Біттерман розповідає, як можна одночасно готувати і приправляти продукти за допомогою красивого рожевого бруска солі

Під час приготування їжі на гарячому блоці солі відбуваються такі хімічні реакції, яких неможливо домогтися ніяким іншим способом. Бекон або качина грудка, підсмажені таким методом, отримують неймовірно хрустку текстуру. Особливо добре виходять приготовані на соляному блоці морські гребінці.

Цю сіль додають до морепродуктів та стейків. Від неї ці страви стають соковитими. Як не дивно, ця сіль підкреслює смак шоколадних десертів.

"Завжди пам'ятайте, ви додаєте не хімічний елемент, смак страви" - підкреслює фахівець. - Я люблю готувати щось на грилі, використовуючи соляну цеглину. Розжарюючись, вона змінює колір, стає білою. Це дивне відчуття, коли розумієш, що цей брусок солі старший, ніж ділянка землі, на якій ми їмо. Це найстаріший продукт на Землі".

Очищення соляної цегли це найважча частина процесу. Не можна мити її в теплій воді разом з іншими кухонними інструментами. Від цього вона може швидко зіпсуватися, розмитися. Досить її просто витерти вологою губкою. Сам по собі соляний блок є антибактеріальним засобом, тому можна не турбуватися про органічні залишки на ньому. За допомогою соляних плит можна засолити рибу - покласти її між двома плитками на кілька годин.

Соляний посуд може витримувати як низькі, так і високі температури. Тому в ньому можна готувати страви на плиті або заморожувати десерти.

Інгредієнти:

2 філе лосося

6 креветок очищених

4 пагони зеленої цибулі

1 червоний перець, нарізати тонкими скибочками

сік 0,5 лимона

1 столову ложку петрушки

Приготування:

Нагріти два соляні блоки поки вони не стануть 250 градусів на газовій плитці.

Філе лосося порізати тонко на 4 частини. Помити, очистити від шкірки і нарізати сирі овочі.

Покласти продукти на солеві блоки і декілька хвилин підсмажити з кожного боку на свій смак.

Їжу не потрібно ще солити чи приправляти.

Зняти лосось, креветки і овочі з блока на тарілки. Полити їх лимонним соком і посипати порізаною петрушкою.

Читайте також: Домашні шпроти роблять у чорному чаї

Солеблоки будуть ще гарячими не менше 40 хвилин. Тому на них можна залишити їжу, була теплою.

"Є тисячі назв для снігу. Дивно, що такого ще немає для солі. Її потрібно колекціонувати. Ніщо у світі так не підкреслює смак як вона. Справжню морську сіль отримують з піни, смак якої розкривається як хвиля. Ця приправа по-різному "співпрацює" з їжею. Вона як особистість, яка не порушує хімічного складу страви".

Зараз ви читаєте новину «Унікальний метод приготування страв та десертів на соляних блоках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути