пʼятниця, 27 травня 2016 16:37

Домашні шпроти роблять у чорному чаї

Шпроти дуже популярний продукт. Їх запах завжди асоціюється із застіллям.

"Щоб бути впевненою в якості шпротів їх готую сама, - каже киянка Діана Яковенчук. - В магазинах банки закриті і не видно що всередині. Мої власні виходять навіть смачнішими".

Автор: lady.tochka.net
 

Інгредієнти:

600 г мойви або кільки (вага вже без голови)

100 мл олії

4 пакетики чорного чаю

2 зубчики часнику

4 лаврових листки

7 горошин чорного перцю

1 жменя цибулиння

1/2 ч. л. солі

1 ч. л. рідкого диму

Приготування:

Пакетики чаю залити неповною склянкою гарячої води.

Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.

Почистити розморожену мойву. Помити лушпиння цибулі і поклала його на дно сковорідки.

Додати лаврові листки, перець, порізаний часник.

Зверху покласти щільно рибу і трохи посолити

Налити в сковороду теплу заварку, олію і рідкий дим.

Риба має бути залита рідиною. Накрити сковороду кришкою, поставити на великий вогонь.

Коли почне кипіти, зменшити вогонь і залишити на 40-50 хвилин.

Потім зняти кришку і знову збільшити вогонь на 3 хвилини.

Читайте також: Хрусткі часникові вузлики печуть 30 хвилин

Перекласти на тарілку і чекати поки охолоне.

Якщо треба зберігати в холодильнику - покласти в пластиковий лоток і залити заливкою зі сковороди.

Зараз ви читаєте новину «Домашні шпроти роблять у чорному чаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути