вівторок, 26 листопада 2013 13:37

У "їжачки" із сиру додають мигдаль
6

Фото: Фото: Наталія Павленко

"Ця закуска така незвична, що важко здогадатися з чого вона зроблена", - розповідає Ірина Москаленко із Полтави.

Жінка купує баночку зелених оливок без кісточок, пакетик смаженого мигдалю, 300 г твердого сиру. Із оливок зливає маринад. У кожну засуває горішок мигдалю. Викладає на тарілці. Потім тре на дрібній терці сир. Додає до нього трохи майонезу.

"Чим жирніший сир, тим менше майонезу треба. Головна умова, щоб маса була як тісто і ліпилася. У неї треба покласти один подрібнений зубочок часнику. Ні в якому разі не більше. Тут головне аромат, а не смак. Часниковий смак, якщо зубків кинути більше, заб'є оливки і мигдаль", - ділиться жінка.

Вона скачує руками кульку із сирної маси, всередину якої кладе оливку з мигдалевим горіхом. Потім кожну таку кульку обкачує у подрібненій зелені кропу. Качає так, щоб "їжачок" став повністю зеленим.

"Комусь їжачки смачні щойно зроблені. А я люблю наступного дня. Тоді смаки всіх продуктів так зливаються гармонічно. Закуска дуже достойна. Раджу приготувати на новорічний стіл", - ділиться Іра.

Зараз ви читаєте новину «У "їжачки" із сиру додають мигдаль ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути