понеділок, 11 червня 2012 07:15

У сирні кнедлики кладуть полуницю

Автор: фото: Катерина ГОНЧАРОВА
  Шведка Софія Геніц та австрієць Хуберт Хубер готують кнедлики у празькій кулінарній школі ”Шеф Парейд”. Ліплять тісто із сиру, у нього загортатимуть полуницю
Шведка Софія Геніц та австрієць Хуберт Хубер готують кнедлики у празькій кулінарній школі ”Шеф Парейд”. Ліплять тісто із сиру, у нього загортатимуть полуницю

Чеський кухар Кайтлін Кенні проводить майстер-класи в кулінарній школі "Шеф Парейд" у Празі. 24 травня навчала слухачів із різних країн робити кнедлики. Кулінарний критик з Індії 56-річна Маріам Реші приїхала до Праги спробувати національну кухню.

— Навчилася робити чеські кнедлики з полуницею. Зі мною на майстер-клас прийшли ще 10 людей. Кожен зліпив по два кнедлики.

Кайтлін Кенні перетирає кілограм м'якого сиру через сито. Окремо протягом 5 хв. збиває чотири яйця.

— Що краще вони збиті, то більш "повітряними" вийдуть кнедлики, — пояснює кухар.

Заливає збиті яйця в сирну масу. Додає по 60 г розтопленого вершкового масла і цукру. Також — дві столові ложки панірувальних сухарів.

— Усе ретельно перемішуємо, скатуємо тісто у дві довгі "ковбаски" завдовжки по півметра. Ножем нарізуємо рівні шматки. Із кілограму сиру їх має вийти 20. Руками розплескуємо на овальні пляцки для кнедликів. Виходять близько 5 сантиметрів завдовжки.

Миє 400 г великої полуниці, розрізає кожну ягоду навпіл. На дошку насипає трохи борошна, кладе зверху пляцки. Посередині кожного викладає по половинці полуниці. Загортає їх і закатує в кульки. Відносить у холодильник на півгодини.

Доки кнедлики застигають, наливає у велику каструлю із нержавійки 4 л води. Ставить на великий вогонь. Розмішує у воді столову ложку цукру. Чекає, доки закипить.

— Акуратно опускаю кнедлики в окріп і варю 15 хвилин, доки не спливуть на поверхню. Але час приготування залежить від товщини кульок. Щоб перевірити готовність, дістаю один кнедлик і розламую виделкою. Якщо верхній шар сиру світліший, треба проварити ще 5 хвилин.

Дістає кнедлики із води шумівкою, розкладає по тарілках. Зверху посипає меленими волоськими горіхами.

— До страви можна також приготувати соус. Збиваємо жовтки шести яєць, 40 грамів меду, склянку вершків. Додаємо 20 грамів крохмалю і дві столові ложки ванільного цукру. Поливаємо гарячі кнедлики.

Зараз ви читаєте новину «У сирні кнедлики кладуть полуницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути