пʼятниця, 02 листопада 2012 17:15

З сиру готують пікантну закуску
5

Фото: Фото: Уляна Тимків

49-річна Оксана запевняє, рівень кулінарних здібностей господині дуже легко визначити. Слід перевірити, чи вміє вона зі звичайних продуктів приготувати незвичайну страву.

"Ось, наприклад, домашній сир, - провадить Оксана. – З нього можна спекти сирник, зробити начинку до млинців, салат приготувати, додавши овочів. А можна зробити оригінальну закуску".

Бере сир, часник, сіль, перець і паприку.

"Сиру треба стільки, скільки маєте в холодильнику, - ділиться рецептом жінка. – Добре його вимніть, так, як картопляне пюре. Якщо сир дуже сухий, додайте столову ложку масла і вимніть. Тоді сирна маса буде дуже пухка і запашна".

Далі чистить часник.

"Часник пропускаю через часниковитискач, - каже вона. – Часнику додавайте до смаку. Я даю дуже багато, бо люблю гостру їжу. Далі сіль та перець. Не пересоліть".

В невеличку тарілку насипає паприку.

"Формуєте з сирної маси кульки і обкачуєте в паприці, - завершує рецепт жінка. – Якщо боїтесь такої вогняної їжі, то просто обсипте кульку паприкою з різних сторін. За величиною кульки можуть бути різні. Мій чоловік, наприклад, любить такі, щоб не доводилось кусати, а можна було відразу з'їсти".

"Якщо до чоловіка в гості приходять друзі, на столі обов'язково мають бути пікантні сирні кульки. Ось так мушу щоразу підтверджувати рівень своїх кулінарних здібностей", - сміється господиня.

 

Зараз ви читаєте новину «З сиру готують пікантну закуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути