понеділок, 17 вересня 2012 11:57

У торт із буряка кладуть 5 плиток шоколаду

 

- Нещодавно записалася на курси кулінарів, де вчать незвично поєднувати продукти. Довго не могла звикнути, бо люблю усе традиційне. Додому дали завдання зробити торт із буряка і шоколаду. Зпекла, виявилось буряк на смак зовсім не відчувається, - розказує киянка 30-річна Оксана Третяк.

Для торту на мілкій терці натирає 250 грамів очищеного сирого буряку. Кладе у марлю  й віджимає сік.

- Якщо сік не відділити, торт буде занадто вологий і несмачний. Окремо розтоплюю у мікрохвильовці 5 плиток чорного шоколаду вмістом 75% какао.

У окрему миску вбиває 3 яйця, заливає 100 грамів соняшникової олії і 200 грамів цукру. Усе збиває блендером 5 хвилин.

- Збиваю ретельно, бо цукор має повністю розчинитися, а маса стати світлою і однорідною. Потім додаю у суміш по 1 чайній ложці порошку ваніліну і розрихлювача, 100 грамів просіяного пшеничного борошна. Окремо подрібнюю блендером 50 грамів мигдалю, засипаю у суміш, додаю сіль на кінчику ножа, усе перемішую.

У масу додає побрібнений буряк і розтоплений шоколад, ще раз перемішує. Розігріває духовку до 175 градусів. Круглу форму для запікання висотою 10 і шириною 30 см змазує олією і застилає фольгою. На неї рівномірно викладає суміш, випікає 50 хвилин.

- Поверхня торту у духовці швидко рум'яниться, тому десь на 25 хвилині випікання накриваю зверху фольгою. Так доходитиме рівномірніше, не підгорить.

Поки печеться, готую глазур. Нею потім змазуватиму торт. Розтоплюю 3 плитки шоколаду із 80% какао.

Збиває блендером 100 грамів сметани 15% жирності і стільки ж цукрової пудри. Додає у масу  розтоплений шоколад і знову збиває до однорідності.

- Чи спікся торт, визначаю зубочисткою. Втикаю її в середину тіста і виймаю. Якщо зубочистка суха, значить тісто добре пропеклося. Тоді торт відразу виймаю з духовки. Видаляю папір для випічки, ставлю торт на решітку на 7 хвилин, нехай трохи охолоне.

Коли торт охолов, змащує його глазур'ю. Рівномірно розподіляє глазур ложкою по поверхні і боках, вірівнює ножом. Дає торту постояти ще 15 хвилин у кімнатній температурі, потім подає на стіл.

- Подаю торт на десерт до чаю, буряк на смак зовсім не помітний. Він добре пом'якшує тісто. Торт у розрізі нагадує шоколадний бісквіт, бо має багато какао і пухке тісто.

Зараз ви читаєте новину «У торт із буряка кладуть 5 плиток шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути