пʼятниця, 01 червня 2012 12:45

Пиріг з ревеню поливають пломбіром

"Спробувала у куми незвичний  пиріг.  Не могла зрозуміти спершу, що за начинка:  кисленька,  освіжаюча. Кума сказала, що то ревінь", --розповідає  киянка Оксана Савінова. Тепер вона пече пиріг і  собі.

Жінка бере свіжі стебла молодого ревеню, очищає їх від шкірки і нарізає шматочками із сантиметр завширшки.  На сковорідку, в якій пектиме пиріг, кладе  50 г вершкового масла і ставить на невеликий вогонь. Коли масло розтопиться, висипає півсклянки цукру. Як тільки цукор трохи  карамелізується , висипає нарізаний ревінь.

"Він має  втратити колір, стати жовтуватим, м'якеньким. На це піде кілька хвилин".

Зверху у форму жінка виливає тісто, яке збила  з 2 яєць, півсклянки цукру, 100 г розтопленого  масла (його можна замінити на сметану), розпушувача для тіста, і борошна.

"Борошна беру стільки, щоб тісто було рідкуватим і легко лилося. Ним треба покрити весь ревінь".

Форму ставить в духовку на  півгодини. Готовий пиріг перевертає на дощечку.

"Масло не дає начинці прилипнути до дна. Тому пиріг гарно відстає. Його можна їсти як теплим, так і холодним. Діти  зверху поливають  його підталим пломбіром.  Кислуватий і солодкий смак змішуються, виходить щось  неймовірне".

 

 

Зараз ви читаєте новину «Пиріг з ревеню поливають пломбіром ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути