середа, 18 липня 2012 12:21

Яблучний пиріг "Пальчики оближеш" печеться 40 хвилин
8

Фото: фото: Олена ДЗІК

Тернополянка Оксана Макаревич, 32 роки, пече вдома пиріг із "паперівками". Каже, готувати такі солодощі дуже просто.

"Секрет пирога – якнайбільше яблук. Зараз почався сезон "паперівок". Мені передали родичі із села ціле відро маленьких яблучок. Зварила трохи компоту, закрила на зиму. А малий тільки побачив яблука, зразу спитав, коли пиріг буде. І чоловік мою випічку любить, і навіть свекруха хвалить. А головне – затрачаю на приготування мінімум часу і зусиль", - каже жінка.

Для тіста вона бере 6 яєць, 2 склянки цукру і 4 склянки борошна. Нарізає яблука тоненькими скибками. Спочатку збиває яйця на густу піну.

"Тісто виходить майже бісквітне. Тому головне добре збити яйця – аби маса мала силу рости. Цукор додаю поступово і далі збиваю. Потім дрібку кориці і ваніль до смаку. А насамкінець – борошно. Всипаю його по одній склянці. Треба, щоб писалася "вісімка". Бо як тісто буде зарідке –  просто сяде", - продовжує Оксана.

Тернополянка всипає яблука у масу, перемішує. Викладає на застелене пергаментом і змашене олією деко із високими бортиками. Пече пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів.

"Поки пиріг печеться, син десять разів на кухню заглядає. А тільки витягну з духовки – одразу просить попробувати. Гарячим його їсти не можна, як кожну випічку. Але як вистигне – нарізаю великими шматками і подаю з кавою або молоком. Розходиться "на ура". Тому я цей пиріг і назвала "Пальчики оближеш". Це той випадок, коли назва "попала в яблучко", - сміється господиня.

Зараз ви читаєте новину «Яблучний пиріг "Пальчики оближеш" печеться 40 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути