Молочна карамель для багатьох з дитинства є улюбленими ласощами. Але дехто побоюється її їсти, щоб не витягнути пломби. Для безпеки та бездоганного смаку краще приготувати ці цукерки самотужки. Вони виходять ніжними та тягучими. Підібравши цікаву обгортку, можна зробити рідним смачний подарунок.
Інгредієнти:
Цукрова пудра - 500 г
Вершки 33% - 500 мл
Мед - 120 мл
Вершкове масло - 50 г
Ваніль - 1 стручок
Приготування:
У сотейник скласти всі інгредієнти.
Поставити його на середній вогонь і чекати поки масло розтопиться і всі інгредієнти змішаються.
Термометром виміряти температуру карамелі 122-123 ° C Якщо його немає, можна крапнути карамель в холодну воду і двома пальцями скачувати кульку - якщо кулька пружна і добре скочується (не прилипає) - все готово.
Вилити карамель в форму, вистеленную пергаментом. Тут підходить що завгодно, у чого є бортики. Висота приблизно 1-1,5 см.
Через 3 години карамель варто поставити в холодильник. Вона остаточно схопиться. Після цього просто мокрим ножем розрізати карамель на цукерки. Якщо це важко зробити - ніж нагріти в окропі, але не дуже.
Читайте також: Кокосове печиво Ліза Глинська готує з чорничним кремом
Цукерки можна посипати пудрою, мигдальним борошном або сіллю.
Карамель виходить дуже ніжною і відчувається вершково-медовий смак.
Коментарі