середа, 10 серпня 2016 13:15

У м'яку молочну карамель додають стручок ванілі
7

Фото: andychef.ru

Молочна карамель для багатьох з дитинства є улюбленими ласощами. Але дехто побоюється її їсти, щоб не витягнути пломби. Для безпеки та бездоганного смаку краще приготувати ці цукерки самотужки. Вони виходять ніжними та тягучими. Підібравши цікаву обгортку, можна зробити рідним смачний подарунок.

Інгредієнти:

Цукрова пудра - 500 г

Вершки 33% - 500 мл

Мед - 120 мл

Вершкове масло - 50 г

Ваніль - 1 стручок

Приготування:

У сотейник скласти всі інгредієнти.

Поставити його на середній вогонь і чекати поки масло розтопиться і всі інгредієнти змішаються.

Термометром виміряти температуру карамелі 122-123 ° C Якщо його немає, можна крапнути карамель в холодну воду і двома пальцями скачувати кульку - якщо кулька пружна і добре скочується (не прилипає) - все готово.

Вилити карамель в форму, вистеленную пергаментом. Тут підходить що завгодно, у чого є бортики. Висота приблизно 1-1,5 см.

Через 3 години карамель варто поставити в холодильник. Вона остаточно схопиться. Після цього просто мокрим ножем розрізати карамель на цукерки. Якщо це важко зробити - ніж нагріти в окропі, але не дуже.

Читайте також: Кокосове печиво Ліза Глинська готує з чорничним кремом

Цукерки можна посипати пудрою, мигдальним борошном або сіллю.

Карамель виходить дуже ніжною і відчувається вершково-медовий смак.

Зараз ви читаєте новину «У м'яку молочну карамель додають стручок ванілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути