середа, 12 грудня 2012 14:06

Торт "Жіночий каприз" прикрашають пальмами з цукатів
6

Фото: Фото: Ольга Борисюк

63-річна Дарина Юхимчук із Вінниці на день народження доньки приготувала торт "Жіночий каприз". Прикрасила пальмами, які виклала з дрібно порізаних зацукрованих лимончиків і лаймів.

"Готую цей торт на свята. Хочеться побалувати себе і рідних. Печу уже років десять, але кожен раз вигадую щось нове – начинки, наповнювачі, креми, прикраси. Гості завжди з'їдають весь. На все приготування витрачаю дві з половиною години."

Торт складається з трьох коржів.

"Кожен замішую окремо. На один корж беру склянку борошна, склянку цукру, стільки ж сметани, два яйця. Розпускаю туди чайну ложку соди, гашеної оцтом. Тісто має бути як густа сметана. Вимішую руками. У кожен корж кладу 1 склянку наповнювача. Цього разу зробила мак, горіхи і вишні. Раніше завжди робила з ізюмом."

Волоські горіхи трохи підсушує на сковорідці - тоді вони смачніші. Розкочує качалкою. Можна у м'ясорубці змолоти в порошок.

"Я люблю круглі торти. Тому печу коржі у сковороді. Ставлю її на решітку. Найкраще – чавунна. Але якщо нема – не проблема. Мию її. Якщо покласти на дно пергамент – не підгорить. Роблю середній вогонь. Температура має бути 180 градусів. Корж печеться хвилин 20-25."

Щоб перевірити готовність – протикає корж дерев'яною шпажкою. Якщо тісто не пристає до неї – корж готовий.

"Можна просочити коржі лікером, але я люблю прості. Для крему купую на базарі хорошу сметану. Проціджую через марлю. Підвішую на гачок, де висять черпаки, так, щоб з неї стекла зайва вода. Тримаю години три. Потім викладаю у ємність, додаю цукру. На літр процідженої сметани – дві склянки. Якщо не процідити – крем буде рідкий, потрібен загущувач. А нащо мені та хімія? Добре збиваю міксером. Перемащую коржі півсантиметровим шаром. Він всотується і не відчувається."

Обов'язково обмащує кремом торт збоку і зверху, розмазує пластиковою лопаточкою. Потім прикрашає зверху цукатами. Пальми з цукатів зробила за 15 хвилин.

"Можна також прикрасити торт свіжими фруктами – порізати ківі, покласти скибки мандаринки, апельсинки. Якщо це влітку і є малина, полуниця – ріжу і розкладаю. А як не хочу заморочуватися – беру цукати. Купую на базарі маленькі лимончики різних кольорів і проявляю трохи фантазії. Можна вирізати фігурки, просто посипати або покласти у центрі ягоди, а навколо них – цукати. Можна зробити промінчики з ягід, а між ними посипати цукатами."

Якщо торт потрібен швидко, має стояти найменше чотири години. Краще – вісім.

Торт солодкий, тому напої до нього мають бути з кислинкою. Подаю вишневий або інший кислий сік, чай з лимоном або десертне вино.

 

Зараз ви читаєте новину «Торт "Жіночий каприз" прикрашають пальмами з цукатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути