пʼятниця, 22 липня 2016 15:20

Суп-пюре з цвітної капусти подають з часниковими грінками

Перші страви мають бути щодня в раціоні. Проте звичні рецепти швидко набридають. Щоб страви були смачними та приносили користь їх потрібно готувати з сезонних овочів. Літом багато є цвітної капусти. З неї суп-пюре виходить ніжним і просто тане в роті завдяки протиранню його через сито.

Пікантності страві додать часникові грінки з білого хліба. Такий суп можна їсти і гарячим, і холодним.

Автор: valio.ru
 

Інгредієнти:

Вершки 20% 250 мл

Цвітна капуста 1 кг

Цибуля 1 шт.

Часник 2 зуб.

Бульйон або вода 400 мл

Зіра (кумін) 3 г

Олія 2 ст. л.

Сіль 10 г

Перець чорний мелений 5 г

Приготування

Капусту промити і розрізати на суцвіття.

Дрібно нарізати цибулю і часник. Обсмажити їх в каструлі з товстим дном на олії 2-3 хвилини.

Додати туди капусту і збільшити вогонь. Кілька хвилин смажити, постійно помішуючи.

Приправити спеціями на свій смак, залити водою або бульйоном.

Варити на середньому вогні близько 20 хвилин - щоб суцвіття зварилися, але залишилися трохи пружними.

Зняти суп з вогню і вилити в блендер. Подрібнити. При бажанні, протерти масу через сито.

Знову вилити суп-пюре з цвітної капусти в каструлю.

Читайте також: Рисові кульки по-японськи подають під гострим соусом

Додати вершки і довести суп до кипіння.

Подавати з білими часниковими грінками.

Зараз ви читаєте новину «Суп-пюре з цвітної капусти подають з часниковими грінками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути