Перші страви мають бути щодня в раціоні. Проте звичні рецепти швидко набридають. Щоб страви були смачними та приносили користь їх потрібно готувати з сезонних овочів. Літом багато є цвітної капусти. З неї суп-пюре виходить ніжним і просто тане в роті завдяки протиранню його через сито.
Пікантності страві додать часникові грінки з білого хліба. Такий суп можна їсти і гарячим, і холодним.
Інгредієнти:
Вершки 20% 250 мл
Цвітна капуста 1 кг
Цибуля 1 шт.
Часник 2 зуб.
Бульйон або вода 400 мл
Зіра (кумін) 3 г
Олія 2 ст. л.
Сіль 10 г
Перець чорний мелений 5 г
Приготування
Капусту промити і розрізати на суцвіття.
Дрібно нарізати цибулю і часник. Обсмажити їх в каструлі з товстим дном на олії 2-3 хвилини.
Додати туди капусту і збільшити вогонь. Кілька хвилин смажити, постійно помішуючи.
Приправити спеціями на свій смак, залити водою або бульйоном.
Варити на середньому вогні близько 20 хвилин - щоб суцвіття зварилися, але залишилися трохи пружними.
Зняти суп з вогню і вилити в блендер. Подрібнити. При бажанні, протерти масу через сито.
Знову вилити суп-пюре з цвітної капусти в каструлю.
Читайте також: Рисові кульки по-японськи подають під гострим соусом
Додати вершки і довести суп до кипіння.
Подавати з білими часниковими грінками.
Коментарі