Суничний лікер виходить міцним, але завдяки солодкій нотці приємно пється. Цей напій дуже ароматний і яскравого кольору.
"Варю такий лікер, що через тиждень його можна вже пити, — каже Світлана Кращик із Житомира. — Виходить напій, трохи міцніший за вино".
Інгредієнти:
400 г суниці
400 г цукру
0,5 л води
1 склянка горілки
Приготування:
Помити суницю. Потовкти її товкачем для картоплі або блендером.
Перекласти в каструлю. Додати воду і цукор.
Поставити на вогонь і довести до кипіння.
Тримати на слабкому вогні 5 хв. Постійно перемішувати, щоб не утворювалася піна.
Зняти каструлю з плити і охолодити до кімнатної температури.
Налити сироп у велику банку. Закрити кришкою і поставити на 4-5 днів у тепле, сонячне місце.
"У класичному рецепті лікеру — навпаки. Спочатку ягоди настоюють із горілкою. І тільки потім додають цукор".
Читайте також: У яскраву наливку з каркаде додають апельсинову цедру
Фільтрувати напій через два шари марлі. Додати горілку і розлити лікер у пляшки.
Поставити на два дні в темне прохолодне місце.
Коментарі