Ароматна наливка э окрасою застілля. Яскраво-рожевою вона виходить з пелюсток чаю каркаде. Вона легко п'ється та готується.
"Щороку придумую різні настоянки, — каже Світлана Кращик із Житомира. — Люблю квітковий аромат, тому вигадала з ним напій".
Інгредієнти:
2 ч. л. пелюсток чаю каркаде
1 ст. л. апельсинової цедри
0,5 л горілки
3 ст. л. цукру.
50 мл. води
Приготування:
У банку насипати пелюстки чаю каркаде.
Додати апельсинової цедри. Налити горілку.
"Напій буде смачнішим, якщо в готовий уже додати газовані напої".
Настоянку поставити у тепле темне місце на чотири дні. Струшувати її щодня.
Наприкінці терміну проціджити через два шари марлі.
Нагріти воду і додати цукор. Перемішати, щоб той весь розчинився.
Читайте також: Чорничний лікер присмачують лимонною цедрою
Налити сироп у настоянку і перемішати.
Перелити у пляшку і поставити в холодильник.
Коментарі