Коли немає часу стояти біля плити, гості уже на порозі, в пригоді стануть експрес-рецепти смачних страв. Мясо, яйце в поєднанні з овочами надовго наситять організм.
Смажений рис з яйцем і цибулею по-китайськи
Інгредієнти:
довгозернистий рис - 1, 5 склянка
яйця - 3 шт.
олія - 2 ст. л.
часник - 1 зубчик
зелена цибуля - 3 шт. пір'їни
заморожений зелений горошок - 150 г
соєвий соус - 3 ст. л.
сіль - 1 ч. л.
Приготування:
Промити рис і трохи обсушити. Відварити майже до готовності. Залишити рис трохи охолонути (краще приготувати рис за день до готування).
Яйця збити і підсмажити на сковороді, поки вони не будуть готові.
Часник і цибулю порізати, прогріти олію і покласти туди рис і підсмажити. Додати цибулю, часник, горошок і соєвий соус.
Розмішати. Додати яйця і сіль.
Салат з яйцем, беконом та пармезаном
Інгредієнти:
Хліб білий - 150 г
Салат - 300 г
Яйце - 4 шт.
Часник - 2 зубчики
Бекон - 70 г
Лимон - 1 шт
Пармезан - 50 г
Перець чорний мелений - за смаком
Сіль морська - за смаком
Оливкова олія - 25 мл.
Приготування:
Почистити і дрібно нарізати половину часнику. М'якиш хліба порвати на шматки руками. Скропити олією і посипати часником, посолити і поперчити хліб.
Випікати в духовці близько 10 хвилин. Відварити яйця. Натерти сир, нарізати дрібно бекон і видавити сік лимона.
Змішати сік з олією і рештою часнику, поперчити.
Порвати листя салату, залити заправкою. Покласти бекон, хліб, пармезан і яйця. Перемішати.
Омлет з овочами та сиром
Інгредієнти:
Яйця - 3 шт.
Помідор - 1 шт.
Шампіньйон великий - 1 шт.
Моцарелла - 1/4 шт.
Голландський сир - 20 г
Пармезан - 1 ч. л.
Сіль, перець - за смаком
Оливкова олія- 1 ст. л.
Молоко - 30 г
Базилік (свіжий або сушений) за смаком
Приготування:
Змішати яйця з молоком і збити. Вилити яєчну суміш на гарячу сковороду з маслом. Посолити.
Нарізати шампіньйон і помідор і додати в сковороду. Спочатку додати моцарелу, потім натерти голландський сир, накрити кришкою і потомити 5 хвилин.
Наприкінці на готовий омлет потерти пармезан і посипати базиліком.
Свинина у кисло-солодкому соусі
Інгредієнти:
Свинина - 500 г
Соус соєвий - 100 г.
Консервовані ананаси - 300 г.
Борошно - 1 ст. л.
Крохмаль - 1 ст. л.
Томатна паста - 4 ст. л.
Оцет яблучний - 2 ч. л.
Цукор - 40 г.
Зелень - на вибір
Сіль, перець
Олія - для смаження
Приготування:
Нарізати свинину, залити соєвим соусом, додати крохмаль і борошно. Обсмажити ананаси на олії, додати туди свинину.
Змішати оцет, томатну пасту і цукор. Влити суміш в сковороду, додати ананаси і згасити близько 10-15 хвилин.
Можна додати сироп з банки з ананасами.
Коментарі