Шоколадно- лимонний кекс здивує любителів домашньої випічки ароматом і простотою приготування. Продукти для нього є практично в кожної господині під руками. Легко виймається, а нарізати на порційні шматочки можна й гарячим. Приготувати таку страву може навіть дитина. Пекти можна у великій формі для кексів і в маленьких порційних формочках, тоді час приготування скорочується.
Інгредієнти:
- яйця- 4 шт,
- цукор - 0,5 склянки,
- вершкове масло - 50 г,
- розпушувач 1. ч. л
- какао - 2 ст. л
- лимон - 0,5 шт
- грецькі горіхи - 2 ст. л
- мука - 3/4 склянки
Приготування:
Білки відділити від жовтків, забрати в холодильник.
Горіхи порізати ножем. Лимон вимити, витерти і натерти разом із цедрою на тертці.
Муку змішати з какао і розпушувачем. М'яке вершкове масло розтерти з половиною цукру. По одному додати жовтки і при цьому продовжувати розтирати масу.
Поступово додати лимон, горіхи і повільно всипати муку з какао.
Білки збити до густої піни. Для кексу принципово, щоб білки спочатку збивалися на повільній швидкості, тоді краще триматимуть форму.
Збиті білки викласти в тісто і обережно перемішати деревяною лопаткою, поступово піднімаючи знизу вверх.
Викласти тісто в форму, попередньо застелену пергаментом.
Випікати кекс при температурі ~180°С 30 хвилин.
Гарячий кекс дістати з форми і посипати тертим шоколадом чи цукровою пудрою. Гарячим можна нарізати і подавати до столу.
Коментарі