Чізкейк без випічки є найвідомішим у світі американським десертом. Він дуже апетитний на вигляд, ніжний на смак і з шоколадним післясмаком. У ньому переплітається сирно-вершкова начинка, соковиті ягоди та шоколадне печиво.
Цей десерт знадобиться, якщо швидко потрібно подати частування. На приготування піде хвилин 15
Інгредієнти:
Пісочне печиво 150 г
Полуниця 300 г
Філадельфія 175 г
Цукрова пудра 80 г
Вершки 30-33% 150 мл
Лікер 3 ч. л.
Приготування:
Висипати печиво в щільний пакет і поламати на частини.
Пакет щільно зав'язати, при цьому випустити повітря і побити печиво качалкою. Теж саме можна зробити у блендері.
Полуницю помити, обсушити, очистити від листків. Порізати її на чотири частини.
У велику ємність викласти вершковий або сир Маскарпоне.
До нього всипати цукрову пудру. Акуратно лопаткою перемішати.
Добре охолоджені жирні вершки влити в суху, чисту ємність і збити міксером до пишності.
До вершкового сиру влити збиті вершки. Все перемішати силіконової лопаткою і поставити в холодильник.
На дно келихів висипати печиво, скропити полуничним лікером. Можна його замінити на сік.
Читайте також: Пишний молочний торт прикрашають соковитою черешнею
Потім в келих викласти вершковий крем і шматки нарізаної полуниці. Прикрасити листком мяти.
Подавати можна відразу або дати постояти 10-20 хвилин в холодильнику.
Коментарі