неділя, 19 червня 2016 17:30

Пишний молочний торт прикрашають соковитою черешнею

Торт завжди був і є вишуканим десертом. Можна, звичайно, просто спекти бисквіт і перемастити кремом. Але цим гостей важко здивувати. Для приготування пишного торту не треба бути професіоналом. Важливо підібрати вдалий рецепт. Саме таким є торт "Молочна дама", який має насичений вершковий смак переплетений з фруктовою ноткою черешень.

Автор: tr.yeni.mobi
 

Інгредієнти для коржів:

2 яйця

1 банка (380г) згущеного молока

100 г розтопленого вершкового масла

200 г борошна

2 ч л. ванільного цукру

2 ч л. розпушувача (10г)

Вершково - сирний крем:

500 г холодних вершків 33-35% жирності

2-4 ст л. цукрової пудри

200 г м'якого сиру

Автор: tr.yeni.mobi
 

Приготування:

Змішати борошно і розпушувач. Просіяти.

Вершкове масло розтопити. Охолодити.

Яйця злегка збити з дрібкою солі і ванільним цукром.

Додати згущене молоко, перемішати.

Покласти розтоплене вершкове масло і перемішати.

Частину масла можна замінити сметаною. Вона вступить в реакцію з розпушувачем і коржі вийдут пишнішими.

Висипатио борошно з розпушувачем і швидко замісити м'яке тісто.

Повинно вийти тісто консистенції негустий сметани.

Покласти 2 ст л. тіста в кільце рознімної форми діаметром 20 см. Розрівняти і кільце прибрати.

Випікати коржі в розігрітій до 180-190 градусів духовці, до зарум'янювання 10 хвилин.

Дати коржам повністю охолонути на решітці.

Вони виходять липкими, тому стопкою їх складати не потрібно. Просто розкласти їх на столі одним шаром.

Щоб торт вийшов рівним, вирізати кільцем коло діаметром 19 см з кожного коржа.

Заодно зрізаться сухі скоринки, які потім треба подрібнити в блендері на крихту.

Для крему сир протерти через сито.

Перед приготуванням мису для збивання і лопаті міксера потримати 20 - 30 хвилин в холодильнику.

Збивати холодні вершки на середній швидкості міксера до легкої піни.

Додати просіяну цукрову пудру і збільшити швидкість міксера.

Продовжувати збивати вершки поки від лопатей не почне залишатися чіткий рельєф.

Тоді відразу припинити збивати. При подальшому збиванні вершки почнуть ставати рідкими, розшарюються і зібються в масло😖

Загальний час збивання приблизно хвилин 5-6.

Акуратно перемішати збиті вершки з протертим сиром.

Крім крему, торт можна прошарувати фруктами, ягодами, подрібненими горіхами

Покласти на кожен корж по 2 ст л. з гіркою крему.

Рештою помастити боки і верх торта.

Читайте також: Торт "Полуниця та шоколад" має приголомшливий вигляд

Також із залишків вершково-сирного крему можна зробити тістечко "Картопля", змішавши його з крихтою

Щоб торт вийшов ідеально рівним, затиснути його роз'ємним кільцем і покласти зверху невеликий вантаж. Так він добре скріпиться, просочиться кремом і не буде "розповзатися" при нарізці.

Так торт має постояти 30 хвилин при кімнатній температурі.Потім зняти вантаж, прикрасити черешнею і поставити торт в холодильник на кілька годин.

Зараз ви читаєте новину «Пишний молочний торт прикрашають соковитою черешнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути