вівторок, 30 вересня 2014 18:45

Пельмені іфахаш подають з топленим маслом і волоським горіхом

Кримськотатарська кухня різниться залежно від того, де саме на півострові її готують. Про це розповіла Тетяна Костенко, творчий директор ресторану-салону "Канапа", що на Андріївському узвозі.

"Татари, що живуть у степах Криму, їдять більше молочних і м'ясних страв. У татар узбережжя Чорного моря популярні страви з фруктів та овочів. Кухня кримських татар Бахчисараю — більш витончена і вишукана, ніж у тих, що біля самого моря. Більшість родин в Бахчисараї готують страву під назвою сарма: м'ясо загортають у виноградний лист. Популярна долма — начинені овочі в листях винограду. Начинку для долми готують на основі рису або м'ясного фаршу. Страва схожа на українські голубці".

Кухарі "Канапи" поділились рецептом пельменів іфахаш, який їм спеціально до днів кримськотатарської кухні надала співачка Джамала.

Пельмені іфахаш від ресторану "Канапа"

 

"Іфахаш" означає "маленька їжа". Пельмені, зліплені вручну, мають бути настільки малими, щоб у столовій ложці їх уміщувалося 10 штук. Порція - 125 пельменів. До м'ясної начинки і вареного тіста пасує соус із топленого масла і горіхів. Мініатюрні пельмені ліплять кілька людей, щоб ювелірна робота не ставала рутинною.

Інгредієнти:

Для тіста:

 - 2 яйця

 - 200 грамів води

 - чверть чайної ложки солі

 - 500 грамів просіяного борошна

Для начинки:

 - 500 грамів фаршу яловичини

 - баранячий жир для м'якості

 - одна велика цибулина

 - сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Для тіста змішайте яйця и воду разом з сіллю. Борошно окремо висипте у миску, зробіть в ньому невеличку ямку і влийте туди суміш води і яєць. Замісіть тісто в кульку, накрийте серветкою і потримайте в холодильнику приблизно півгодини. Тим часом приготуйте начинку. У фарш яловичини додайте трохи баранячого жиру, аби став м'якшим. Посоліть та поперчіть. Дрібно поріжте цибулину, додайте до фаршу, все перемішайте руками. Робіть із фаршу кульки розміром з третину мізинця. Розріжте тісто на квадрати 1,5 на 1,5 сантиметри і покладіть у них фарш. Варіть їх протягом 10 хвилин. Доки готуються, зробіть соус. Розтопіть на сковорідці 70 грамів вершкового масла, а у ступці подрібніть фундук і волоські горіхи, перемішайте їх із маслом. Щедро полийте соусом і подавайте.

Зараз ви читаєте новину «Пельмені іфахаш подають з топленим маслом і волоським горіхом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути