"Святкові пряники у нас в селі печуть для щедрівників вже багато років. Дають пряника і цукерків. Найкраще пекти медові - бо вони не засихають і солодкі", - розповідає Галина Назарова з села Іванівці на Вінниччині.
Печені пряники можна вирізати фігурними формами або звичайними склянками. Зверху покривати білою глазуррю або шоколадом.
Інгредієнти:
вершкове масло - 115 г
цукор - 65 г
мед - 155 г
яйце - 1 шт
сода - пів ч.л.
кориця - пів ч.л.
імбир - пів ч.л.
мускатний горіх - пів ч.л.
борошно - 375 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кутю на Щедрий вечір доповнюють святкові салати
Приготування:
Змішати вершкове масло і цукор. Збити міксером до отримання однорідної маси. Ввести одне яйце. Додати мед, прянощі та соду.
Борошно невеликими партіями всипати у суміш з яйцями. Замісити тісто. Воно має стати слухняним та скочуватись в один шматок. Загорнути тісто в плівку. Поставити в холодильник щонайменше на годину, можна на ніч.
Викласти тісто на пергаментний папір, накрити іншим листком та розкачати тісто до товщини 3-5 мм. Швидко вирізати фігурки - не дати часу тісту нагрітися, бо форма буде скривлюватись під час випікання.
Поставити у розігріту до 175 градусів духовку. Готові фігурки розкласти на протвінь, застелений папером. Випікати 7-12 хвилин.
Коли у печива низ і боки почали рум'янитись - тісто готове. Посипати пудрою.
Коментарі