пʼятниця, 13 січня 2017 12:40

Кутю на Щедрий вечір доповнюють святкові салати

Кутю на Щедрий вечір обов'язково доповнюють гарячі страви та салати. Перед ними потрібно подати закуски, що пробудять апетит. Оригінальний вигляд мають сирні кульки. Їх можна робити будь-яких смаків і розмірів.

Фіолетові сирні кульки виготовляють із чорносливом і столовим буряком. Таке поєднання приємно здивує. Крабовий салат подають у вигляді кульок. А на десерт п'янкий виноград загортають у солоний гострий сир.

Буряково-сирні кульки з чорносливом

Автор: lady.tochka.net
 

Інгредієнти:

300 г буряка

100 г сиру

2 яйця

1 стакан йогурту чи сметани

50 г чорносливу

50 г кокосової стружки

сіль за смаком

Приготування:

Буряк відварити до готовності. Охолодити, почистити й натерти на дрібній терці.

Зварити круто яйця, охолодити й також потерти на дрібній терці.

Чорнослив замочити в теплій воді на 30 хв. і помити. Великий чорнослив порізати на шматочки.

Сир потерти на дрібній терці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 рецепти закусок на Новий рік, які розігрівають апетит

З'єднати буряк, яйця, сир, йогурт, посолити за смаком і перемішати.

Ложкою набрати невелику порцію маси, сформувати в долоні корж. Покласти в центр чорнослив і скачати кульку.

Кожну обкачати в кокосовій стружці й викласти на тарілку. Перед поданням до новорічного столу охолодити сирні кульки.

Сирно-крабові кульки

Автор: lady.tochka.net
 

Інгредієнти:

250 г крабових паличок

2 яйця

150 г твердого сиру

150 г м'якого сиру

15 консервованих маслин

2 зубчики часнику

кріп

2 ст. л. майонезу

сіль за смаком

Приготування:

Яйця відварити круто й охолодити. Відкинути білки від жовтків і окремо потерти на дрібній терці.

Охолоджений сир і крабові палички потерти на дрібній терці. Подрібнити кріп і часник.

З'єднати сир, яєчний білок, крабові палички, часник і кріп. Додати майонез, посолити за смаком і перемішати.

Ложкою набрати невелику порцію маси, сформувати в долоні корж. Викласти в центр маслину і скачати кульку.

Кожну сирну кульку обкачати в яєчному жовтку та викласти на тарілку.

Прикрасити зеленню і подавати закуску до новорічного столу.

Сирні кульки з п'яним виноградом

Автор: lady.tochka.net
 

Інгредієнти:

300 г винограду

300 г гострого сиру

100 г очищених фісташок

Приготування:

Виноград помити, обсушити й видалити кісточки.

Фісташки подрібнити в крихту.

Кожну виноградинку покласти в сирну суміш і сформувати кульки.

Їх обкачати в фісташках і викласти на блюдо.

Перед поданням до святкового столу охолодити.

Зараз ви читаєте новину «Кутю на Щедрий вечір доповнюють святкові салати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути