Якщо на приготування паски йде багато часу, а у вас його немає, то прийшов час скористатися допомогою сучасного помічника. Паска з хлібопічки порадує господиню своїм смаком, і їй не доведеться проводити весь день на кухні, щоб возитися з тестом.
Інгредієнти:
Опара:
Хлібопекарське борошно 2/3 склянки - 100 г.
Молоко 40°C, молоко повинно бути теплим, але в жодному разі не гарячим - 175 мл.
Дріжджі 3 ч. ложки - 9 г.
Цукор 0,5 ст. ложки - 7 г.
Тісто:
Хлібопекарське борошно 1 3/4 склянки - 280 г.
Яйця - 1 шт.
Жовток - 2 шт.
Сіль 1 ч. ложка - 6 г.
Масло вершкове - 70 г.
Цукор 5 ст. ложок - 70 г.
Суміш сухофруктів та/або цукатів - 1 стакан.
Приготування:
Покладіть у форму для хлібопічки продукти для опари, виберіть програму "здобна випічка" і режим приготування буханця вагою 1 кг.
Поки опара підходить, дістаньте з холодильника і відміряйте всі інші продукти: складіть в одну ємність борошно, цукор і масло, а в іншу - яйця і сіль (це зробить жовтки більш яскравими). Через годину, коли таймер хлібопічки покаже "2.30" і почнеться другий заміс, додайте у форму всі складові тіста, крім останнього пункту.
Ще через десять хвилин пора додати цукати, сухофрукти. Після приготування дуже обережно дістаньте паску з форми і охолодіть на решітці від духовки, акуратно перевертаючи її з одного боку на інший. Коли вона повністю охолоне, змастіть верх глазур'ю.
Коментарі