Торт "Корівка" може бути святковим десертом або просто для дружнього чаювання. Він має ніжну текстуру та шоколадний аромат. Крем зі згущеного молока дає десерту карамельний присмак.
Інгредієнти:
тісто:
600 г борошна
30 г какао
150 г меду
150 г цукру
150 г вершкового масла
3 яйця
1 ч.л. соди
крем:
1 банка вареного згущеного молока
600-700 г сметани високої жирності
цукрова пудра (за бажанням)
Приготування:
Просіяти борошно разом з какао. Розтопити масло. Яйця і цукор злегка збити.
Розігріти мед, не доводячи до кипіння, всипати в нього соду і добре перемішати. З'єднати яйця і масло, додати потроху медову піну, потім борошно з какао.
Замісити тісто, не чекаючи охолодження, спочатку в мисці, потім на столі.
Тісто має бути м'яке, пластичне, "рухоме". Розділити на 12 частин. Кожну частину подкатать в колобок. Залишити на столі, прикривши плівкою.
Розкачати кожен колобок на пекарському папері, підсипаючи борошняну суміш. На цьому ж папері вирізати за трафаретом (20 см), прибравши обрізки, випікати при 160-180 градусах.
Читайте також: У ніжний чорничний чізкейк кладуть подрібнені горіхи
Поки печеться один корж, робити другий на іншому аркуші паперу. Дати коржам охолонути. Останній корж з обрізків підсушити для прикраси.
Для крему сметану відважити або купити сметану великий жирності. Підготовлену сметану збити з вареним згущеним молоком. Якщо недостатньо солодко, то додати цукрову пудру.
Зібрати торт і прикрасити. Дати просочитися і подавати
Коментарі