пʼятниця, 17 лютого 2012 10:46

Найсмачніші супи — ті, які варяться повільно
5

Франкфуртський овочевий суп
Фото: фото: foodclub.ru
Томатний суп-пюре
Крем-суп з курки
Гарбузовий суп-пюре
Овочевий суп-пюре з тюфтельками

Суп — моя коронна страва, навчилася їх варити ще у школі, і експериментую з ними вже 10 років. Інші хазяйки готують на святкові столи різні салати, а я дивую гостей гарячими стравами. І щоразу супи виходять різні і цікаві, - ділиться досвідом домогосподарка Марина Маленко з Києва.

Помітила, що супи регулярно їдять переважно у дружних сім'ях. Там піклуються про один одного. А для мене суп — це ознака сімейного благополуччя і затишку.

Супи виходять смачнішими, коли варити їх у невеличких каструлях. Оптимально варити за раз гарячого на 5-6 порцій. А у каструлі розміром з відро складно приготувати щось нормальне. Супи краще їсти найсвіжішими, бо при зберіганні вони втрачають аромат і смак. Об'єм однієй порції супу має бути близько 0,35 л.

Найсмачніші супи — ті, які варяться повільно. Краще навіть, якщо він не кипить, а томиться. Тільки так можна зробити, щоб суп став прозорим. Найкраще варити у керамічному посуді. Можна брати й емаліровані каструлі — такі мають високу теплоємність. Ні в якому разі не можна варити суп в алюмінієвій без захисного покриття — і суп не вийде, і для здоров'я шкідливо.

Для кожного виду супу є свій варіант нарізки овочів. Наприклад, у суп-пюре моркву краще шинкувати соломкою, а у звичайний суп — різати невеликими кубиками. Це не якесь там дизайнерське рішення, а вимога, яку диктує смак страви.

Під час варіння не можна доливати чи відливати воду з супу — так він втрачає якість смаку.

Замаскувати у супі неякісні продукти не вдасться — усі дефекти будуть помітні після варіння. Треба брати лише свіжі продукти, перед використанням ретельно їх чистити і мити.

Солять суп за 3-4 хвилини до готовності. Якщо посолити його на початку, він буде довше варитися. І скоріш за все, буде пересолений, бо так сіль лишається у рідині і не потрапляє у продукти. Прянощі та спеції додають до супу за кілька секунд до вимикання плити.

Досвідчені кухарі розливають суп по тарілках не відразу. Треба, щоб він трохи настоявся, на це йде зазвичай 7-10 хвилин. За цей час суп набуває аромату і ніжної консистенції. Лишилося тільки прикрасити його зеленню, подати на стіл і насолоджуватися власним шедевром.

Зараз ви читаєте новину «Найсмачніші супи — ті, які варяться повільно ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути