Влітку від спеки багато хто рятується морозивом. Та їсти його можна не тільки холодним. Дуже смачним виходить цей десерт смаженим у кукурудзяних пластівцях. Для підсилення смаку варто полити розтопленим шоколадом.
Інгредієнти:
морозиво - 450 г
пластівці - 300-500 г
яйця - 2 шт
фрукти, шоколад за смаком
Приготування:
Подрібнити кукурудзяні пластівці. Збити яйця.
Із злегка розм'якшеного морозива сформувати кульки.
Обваляти кульки в кукурудзяних пластівцях і покласти на охолоджений піднос.
Всі заготовлені кульки поставити в морозилку на 1-2 години.
Налити олію в каструлю і поставити її на вогонь. Коли олія добре розігріється, дістати з морозильної камери заготовлені кульки.
Обкачати кульки у збитих яйцях, а потім в кукурудзяних пластівцях.
Покласти в каструлю і смажити 30 секунд з усіх боків.
Готові кульки викласти на заздалегідь прикрашену фруктами тарілку і подавати до столу.
Смажене морозиво можна полити теплим шоколадом.
Читайте також: Кокосове печиво Ліза Глинська готує з чорничним кремом
Кілька кульок морозива можна тримати в морозилці на випадок несподіваних гостей. Кілька хвилин на кухні - і оригінальний літній десерт вже тане на губах.
Коментарі