четвер, 06 грудня 2012 15:21

Медові коржики змазують розтопленим шоколадом
12

Фото: Фото: Єва Петрук

Українка 30-річна Єва Петрук мешкає у місті Гамбург, Німеччина. Збирає місцеві рецепти. Дізналася у подруги, як та готуватиме медові коржики на католицьке Різдво. Це — одне з улюблених свят німців. Вирішила теж спекти такі вдома.

"Тут Різдво святкують майже всі, навіть нерелігійні. Кожна господиня намагається приготувати вдома щось смачненьке. Часто випікають медові коржики або пряники", - каже Єва.

Для коробки коржиків потрібно: 500 грамів меду, 450 грамів борошна, 200 грамів меленого мигдалю, по 100 грамів подрібнених лісових і волоських горіхів, півчайної ложки кардамону, чайна ложка меленої кориці, 100 грамів асорті із мілких сушених фруктів, 1 яйце, 4 столові ложки рому.

"Для покриття коржиків — 200 грамів темного шоколаду і 3 столові ложки абрикосового конфітюру. Також беру 15 грамів амонію. У Німеччині його кладуть у тіст о замість дріжджів. Це кристалічна речовина без кольору, яка розпушує тісто. Добре розчиняється у воді й розтоплюється при нагріванні. Та можна взяти й звичайні дріжджі, якщо амонію нема."

Мед нагріває на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки той не стане рідким. Охолоджує. Додає яйце і розмішує. Розігріває духовку до 175 градусів.

"Борошно розмішую із меленим мигдалем, горіхами, спеціями і сушеними фруктами. Розчиняю амоній у ромі. Додаю медову масу і амоній у тісто, добре розминаю його руками. Тоді розкатую його у рівномірний пласт."

Викладає тісто на деко. Випікає на середній полиці духовки протягом 20 хвилин. Розігріває абрикосовий конфітюр і змазує ним ще гарячий коржиковий пласт. Лишає висихати на півгодини. Тим часом розплавляє на водяній бані шоколад.

"Коли пласт із наших майбутніх коржиків охолоне, змазую його розтопленим шоколадом. Розрізаю масу на невеликі квадрати розміром близько 3 сантиметрів. Даю глазурі повністю висохнути, для цього треба почекати з годину. Коржики можна зберігати кілька тижнів і їсти, навіть коли трохи всохнуть. Сухі коржики німці люблять вмочувати у гарячий чай, каву. Тримаю ласощі у щільно закритій коробці для печива."

 

Зараз ви читаєте новину «Медові коржики змазують розтопленим шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути