вівторок, 02 грудня 2008 14:04

Кондитери випекли "кекс" вагою 3,5 тонни

Кондитери випекли "кекс" вагою 3,5 тонни
24 кондитери чотири години збирали солодкого гіганта із заздалегідь випечених 280 частин, у результаті в довжину кекс має 4,2 метра, завширшки - 1,65 метра і у висоту - 85 сантиметрів.

Кулінари з Дрездена випекли і представили публіці традиційний німецький святковий кекс "штоллен", маса якого складає 3,5 тонни, передає кореспондент РІА Новости.

На виготовлення тесту для мегаштоллена пішла ціла тонна муки, 550 кілограмів масла, 2,6 мільйона родзинок без кісточок і майже 80 літрів ямайського рому. Про інші інгредієнти і їх кількість автори чудо-кекса умовчують.

А ось на отримання статусу "найвищого в світі різдвяного кексу" претендує гігантське творіння кондитерів південноіндійського штату Керала.

Впродовж трьох тижнів 10 кращих майстрів трудилися по 8 годин на день, щоб представити сьогодні свій шедевр, "зріст" якого перевищує 9 метрів 30 сантиметрів. Загальна вага пирога - 2,5 тонни.

Для його приготування було потрібно 200 кг муки, 120 кг цукру, 69 кілограм сухофруктів і цукатів, 100 кг маргарину, півтори тисячі яєць, 50 кг глазурі і по 10 пляшок рому і бренді.

Сьогодні вранці кекс розділений на 22 тисячі порцій. Отримане пригощання покуштують постояльці готелю, де його пекли, а основна частина буде роздана бідним.

Зараз ви читаєте новину «Кондитери випекли "кекс" вагою 3,5 тонни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути