Maizes zupa - це латвійський суп-десерт. Цю незвичайну солодку страву готують з житнього хліба і сухофруктів. Пропонуємо вам поекспериментувати і приготувати ситну страву, яку подають на десерт у всіх кафе Латвії.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- Житній хліб - 300 г
- Сухофрукти (чорнослив, курага, родзинки) - 100 г
- Кориця - 1/2 ч. л.
- Вершки 33%
- Цукор - 1 ст. л.
Приготування:
Найскладніше в цьому десерті - знайти підходящий хліб. Вибирайте чорний хліб, можете взяти бородинський. Коли виберете наріжте скибочками, попередньо обрізавши кірки, і приготуйте сухарі, підсушивши хліб в духовці тривалий час при невеликій температурі. Сухарі залийте окропом (почніть з 4 склянок - якщо що, потім додасте ще), накрийте кришкою і залиште "пропарюватися" на 1 годину.
Протріть розм'яклі сухарі через сито, перелийте ваш "хлібний суп" в каструлю, туди ж додайте сухофрукти і мелену корицю і варіть на невеликому вогні до м'якості сухофруктів. Саме на цьому етапі можна розбавити хлібну масу водою - нам потрібна в міру густа консистенція. Подавайте десерт охолодженим, в креманках, прикрасивши жирними вершками, збитими з цукром.
Коментарі