На майстер-класах в Кулінарній Академії, що при київській асосціації шеф-кухарів, вчать готувати вишукані й оригінальні страви. На одному з занять фахівці Академії пропонують приготувати курку теріякі з овочами папарделле. "Така страва точно вразить ваших гостей ориганільністю подачі, а готувати її не так складно, як здається", - кажуть шеф-кухарі.
Теріякі — японський соус і водночас спосіб приготування. За ним продукти смажать в соусі, доки ті карамелізуються і стануть блискучими.
Папарделле — це не тільки довгі й широкі макаронні вироби, а й спосіб нарізки й подачі овочів або м'яса. Так, моркву, курятину і цукіні для цієї страви ріжуть на дольки і загортають трубками.
Ну а прикрашають страву паростками мікрогрін. Це соковиті пагони зі смаком молодого насіння віком від семи до десяти днів. Мікрогрін, кажуть кухарі — це новий тренд світової кулінарії. Його додають у гарніри, салати, прикрашають м'ясні й рибні страви. Мікрогрін дає стравами свіжості й оригінального вигляду.
Інгредієнти:
- стегно куряче — 140г
- шампіньйони свіжі — 30г
- 1 зубець часнику
- вершкове масло — 30г
- соняшникова олія — 30г
- соус теріякі — 15г
- моркв'яне пюре — 30г
- мікрогрін — 5г
- 1 свіжа морквина
- цукіні — 40г
- дайкон - 25г
- тім'ян, чорний мелений перець та сіль - на кінчику ножа
Приготування:
Куряче стегно почистити, вийняти кістку і порізати м'ясо на шість рівних квадратів.
Шампіньйони очистити. Якщо перед цим помити, то швидко вберуть в себе воду. Тому краще ретельно почистити щіточкою.
Моркву, цукіні і дайкон нарізати на слайсері.
Курку та овочі роздільно бланшувати у підсоленій воді. Курку охолодити і підсушити. Для цього покласти її на паперову серветку.
Обсмажити курку на соняшниковій олії, додати до неї на сковорідку шампіньйони та наприкінці — соус тері-які. Тушкувати ще 30 секунд. Курка і гриби стануть блискучими й карамелізованими.
Бланшовані овочі окремо від курки і шампіньйонів підігріти на сковорідці з вершковим маслом, тім'яном та часником. Посолити їх і поперчити. На квадратну тарілку викласти всі складники, як на фото.
Коментарі