середа, 29 жовтня 2014 13:25

Курка теріякі з морквою вразить гостей оригінальною подачею
2

Фото: надане Кулінарною Академією

На майстер-класах в Кулінарній Академії, що при київській асосціації шеф-кухарів, вчать готувати вишукані й оригінальні страви. На одному з занять фахівці Академії пропонують приготувати курку теріякі з овочами папарделле. "Така страва точно вразить ваших гостей ориганільністю подачі, а готувати її не так складно, як здається", - кажуть шеф-кухарі.

Теріякі — японський соус і водночас спосіб приготування. За ним продукти смажать в соусі, доки ті карамелізуються і стануть блискучими.

Папарделле — це не тільки довгі й широкі макаронні вироби, а й спосіб нарізки й подачі овочів або м'яса. Так, моркву, курятину і цукіні для цієї страви ріжуть на дольки і загортають трубками.

Ну а прикрашають страву паростками мікрогрін. Це соковиті пагони зі смаком молодого насіння віком від семи до десяти днів. Мікрогрін, кажуть кухарі — це новий тренд світової кулінарії. Його додають у гарніри, салати, прикрашають м'ясні й рибні страви. Мікрогрін дає стравами свіжості й оригінального вигляду.

Інгредієнти:

 - стегно куряче — 140г

 - шампіньйони свіжі — 30г

 - 1 зубець часнику

 - вершкове масло — 30г

 - соняшникова олія — 30г

 - соус теріякі — 15г

 - моркв'яне пюре — 30г

 - мікрогрін — 5г

 - 1 свіжа морквина

 - цукіні — 40г

 - дайкон - 25г

 - тім'ян, чорний мелений перець та сіль - на кінчику ножа

Приготування:

Куряче стегно почистити, вийняти кістку і порізати м'ясо на шість рівних квадратів.

Шампіньйони очистити. Якщо перед цим помити, то швидко вберуть в себе воду. Тому краще ретельно почистити щіточкою.

Моркву, цукіні і дайкон нарізати на слайсері.

Курку та овочі роздільно бланшувати у підсоленій воді. Курку охолодити і підсушити. Для цього покласти її на паперову серветку.

Обсмажити курку на соняшниковій олії, додати до неї на сковорідку шампіньйони та наприкінці — соус тері-які. Тушкувати ще 30 секунд. Курка і гриби стануть блискучими й карамелізованими.

Бланшовані овочі окремо від курки і шампіньйонів підігріти на сковорідці з вершковим маслом, тім'яном та часником. Посолити їх і поперчити. На квадратну тарілку викласти всі складники, як на фото.

Зараз ви читаєте новину «Курка теріякі з морквою вразить гостей оригінальною подачею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути