З шоколаду роблять безліч десертів, ним прикрашають торти і випічку, але так само з нього можна приготувати ніжний крем-десерт. У поєднанні з фісташками найкраще буде смакувати білий шоколад. Десерт досить простий в своєму приготуванні, тому впорається з ним зможе будь-яка господиня. Такий десетр буде відмінно поєднуватися з білим напівсолодким вином або вермутом.
Інгредієнти:
- шоколад білий - 440 г
- вершки (30-36%) - 250 г
- яєчні жовтки - 6 шт.
- фісташки солоні - 100 г
Приготування:
Шоколад нарізаємо дрібною стружкою (або натираємо на крупній тертці).
Вершки нагріваємо до 80-90С (майже до кипіння), знімаємо з вогню і додаємо тонкою цівкою в жовтки, помішуючи вінчиком.
Після того, як ми вмішали вершки в жовтки, виливаємо суміш в сотейник і ставимо на маленький вогонь.
Безперервно помішуємо вінчиком до загустіння. Потім суміш виливаємо в миску з нарізаним шоколадом і перемішуємо вінчиком до повного розчинення шоколаду.
Розливаємо в керамічні форми і ставимо в холодильник на 1 годину.
Тим часом очищаємо фісташки від шкаралупи і товчемо в ступці.
Застиглий десерт присипаємо товченими фісташками.
Примітка: в цьому десерті також можна використовувати в якості топінгу будь-які свіжі ягоди та горіхи.
Коментарі