Десерт крем брюле легко приготувати вдома. Для нього потрібні лише якісні вершки, коричневий цукор і трошечки терпіння. На смак домашній десерт зовсім не схожий на магазинне морозиво. Собівартість десерту 50-60 гривень. Виходить 5 порцій.
Інгредієнти:
-Вершки — 30- 33% пастеризовані — 500 гр
-Цукор -50 гр
-Ваніль — 1 стручок або ванільний цукор 1 уп
-Коричневий цукор 100 гр
Приготування:
Ванільний стручок почистити, вибрати ваніль і додати у вершки.
Вершки перелити в каструлю і довести до кипіння, але не кип'ятити.
Жовтки розтерти з цукром, краще вилкою. До них вливати гарячі вершки невеликими порціями. Добре розмішати.
Розлити у формочки або фарфорові кружки з тонкими стінками. Форми поставити у форму для запікання, залити до половини кип'ятком.
Запікати годину. Готовий десерт видно по злегка зарум'яненому верху. Якщо форму з десертом нахилити видно, що він ще хитається, але не витікає. Гарячим можна посипати коричневим цукром і ще на кілька хвилин поставити в духовку.
Якщо десерт потрібно витягти на тарілку його витягнути гарячим і завернути в мокрий рушник. Тоді десерт легко відділиться від стінок форми.
Цукор із 2 столовими ложки води розплавити на сковорідці. Десерт полити карамельним соусом. Подавати можна і в гарячому і в холодному вигляді.
Коментарі