Мало не в кожній країні готують пельмені. Тільки всюди вони називаються по-різному. Равіолі відносяться до італійської кухні. Там їх цінують так само як піцу чи спагетті. Начинкою можна вибрати будь-що. В результаті все одно страва матиме неповторний смак. Ніжного вершкового відтінку надасть моцарелла, а поєднання базиліку та чебрецю - королівського аромату.
Підбираючи соуси до равіолі, можна реалізувати найнестандартніші ідеї та фантазії. Від таких експериментів страва розкриється по-новому.
Інгредієнти:
Борошно (твердих сортів) - 2 склянки
Яйця курячі - 4 жовтки і 1 яйце
Сіль - щіпка
Вода - 50 мл
Моцарелла - 125 г
Базилік - 5 г
Чебрець - 1 гілочка
Вершки - 200 г
Соус песто - 50 г
Приготування:
Замісити тісто: до борошна додати яйця, воду, сіль. Залишити тісто на 45 хвилин.
Підготувати інгредієнти для начинки - моцареллу, базилік і чебрець.
Дрібно посікти сир і зелень, скачати в невеликі кульки.
Розкачати тісто в два тонких пласти. Один скропити водою.
Розподілити кульки по тісті і накрити другим пластом.
Вирізати равіолі формою і варити 6 хвилин.
Покласти їх у сковороду і налити вершки та соус песто.
Випарювати вершки на середньому вогні до консистенції густого соусу.
Подавати равіолі зі шматочком моцарели, прикрасивши гілочкою чебрецю.
Коментарі