Інгредієнти:
Борошно - 400 г
Вода - 330 г
Сухі дріжджі - 1/2 ч. л.
Сіль - 1/2 ч.л.
Оливкова олія - 1 ч.л.
Приготування:
Змішати усі інгредієнти. Тісто має бути рідким. При замішуванні не додавати всю муку відразу.
Борошно, в залежності від сорту і якості по-різному вбирає воду. Тому його може знадобитися трохи більше або менше від обсягу, зазначеного в рецепті.
Треба вимішувати 10 хвилин. Якість хліба при вимішування підвищується.
Потім накрити чистою серветкою і залишити на 10 годин в теплому місці.
Це щільне та липке тісто має подвоївся в обсязі. На його поверхні з'являться повітряні бульбашки.
На столі розстелити харчову плівку. На неї просіяти трохи борошна і викласти тісто.
Воно має не розтікатися і гарно тримати форму. З ним зручно і легко працювати.
Присипати тісто зверху борошном. Сформувати батон. Можна розділити тісто на дві частини і вийде два менших батони.
Деко накрити папером. Збризнути олією і присипати борошном.
Акуратно покласти майбутню чіабату на деко і розправити форму.
Залишити ще на дві години на теплому місці під серветкою.
На нижню полицю духовку поставити посуд з водою і випікати 30-35 хвилин при температурі 220 градусів.
Коментарі