Котлети – звична, багатьма улюблена страва. Можна їх готувати з різних видів м'яса, а можна обійтися і без нього. Пропонуємо вам приготувати котлети з грибів за оригінальним кулінарним рецептом.
Інгредієнти:
- свіжі гриби - 500 грам
- молоко - 100 мілілітрів
- хліб - 100 грам
- яйця - дві штуки
- ріпчаста цибуля - одна штука
- сметана - дві столові ложки
- чорний мелений перець - за смаком
- сіль - за смаком
- борошно для панірування
- рослинна олія - для смаження
Приготування:
Свіжі гриби почистити, ретельно помити і тушкувати з додаванням невеликої кількості рослинної олії до готовності.
Цибулю почистити і нарізати шматочками. Хліб замочити на кілька хвилин в молоці і віджати.
Тушковані гриби, цибулю і вимочений в молоці хліб подрібнити за допомогою м'ясорубки до однорідності. Додати яйця, сметану, мелений перець і сіль. Все перемішати і поставити на 30 хвилин у холодильник.
Після закінчення часу з приготованого фаршу сформувати котлети. Обваляти котлети в борошні і викласти на сковороду з розігрітою рослинною олією. Смажити з обох боків до рум'яності.
Готові котлети подавати з відвареною картоплею, овочевим салатом або зеленню і сметаною.
Коментарі