Киянка Ірина Орлова готує суп чупі.
"Чупе або чупі - це суп індіанців імперії інків. Давній і дуже простий рецепт. Основні компоненти - це молоко і картопля. Традиційно використовували свіжу кукурудзу, але ви можете замінити її консервованою - виходить теж смачно", – каже жінка для Gazeta.ua.
Для супу вам знадобиться:
На чотири порції:
- Картопля - 6 штук;
- Одна цибулина;
- Сир - 200 г;
- Молоко - 1 л;
- Два яєчних жовтки;
- Дві банки консервованої кукурудзи;
- Вершкове масло - 1 ст. ложка.
Спершу жінка обсмажує ріпчасту у цибулю у вершковому маслі. Картоплю ріже кубиками, кладе в каструлю, додає смажену цибулю, заливає окропом - вона повинна прикривати вміст каструлі, ставить на помірний вогонь.
За 15 хвилин додає кипляче молоко, кукурудзу, порізаний кубиками сир, варить 5 хвилин разом.
"Потім знімаю каструлю з плити, додаю яєчні жовтки, змішую. Посипаю свіжою зеленню. Молочний суп чупе по-аргентинськи готовий!".
Якщо ж ви вирішили використовувати свіжу кукурудзу, то візьміть шість качанів, поламайте їх на дві-три частини, варіть разом з супом в такому вигляді або ж очистіть качани від зернят.
"Суп вийшов дуже цікавим на смак і трохи солодкуватим. Дуже смачно з бутербродом з слабосоленої сьомги. Можна у суп додати смажені гриби чи шматочки ковбаси – виходить теж смачно", - додала жінка.
Нагадаємо:Часниковий французький суп подають з хрусткими крутонами
Коментарі