субота, 27 лютого 2016 09:40

Часниковий французький суп подають з хрусткими крутонами
8

Фото: pinterest.com

У багатьох кухнях світу готують часникові супи. Та все ж вони різняться між собою. От в Іспанії, наприклад, дуже часто їх роблять гострими і подають із сухарями. У Франції для пом'якшення смаку додають вершки.

Часниковий суп із хрусткими крутонами – зимова страва, яка зігріє в холодний вечір, вбереже від інфекцій і просто порадує яскравим смаком. Навіть одна тарілка чудово розслабить після важкого робочого дня.

Інгредієнти:

Часник - 30 невеликих зубчиків

Петрушка - 1 пучок

Бульйон овочевий - 0,7 л

Жовток - 2 шт.

Олія - ​​5 ст. л.

Мускатний горіх - 2 щіпки

Для крутонів:

Батон - 2 шматки

Сир тертий - 50 г

Оливкова олія

Приготування:

Почистити часник і обсмажити розрізані навпіл зубчики в олії.

Відірвати листочки петрушки і кинути до часнику.

Чайну ложку сухого бульйону розвести у склянці окропу і влити в каструлю.

Долити решту воду і варити 10 хвилин.

Відірвати шматки батона і покласти в форму.

Зверху скропити олією і посипати сиром.

Запікати до золотистого кольору.

Часник із зеленню збити блендером і поставити знову на вогонь.

Жовтки відділити, збити виделкою з невеликою кількістю бульйону.

Влити тонкою цівкою в суп, постійно помішуючи. Варимо до загустіння, а густоту регулюємо кількістю бульйону.

Перед подачею прикрасити крутонами та розплавленим сиром.

Зараз ви читаєте новину «Часниковий французький суп подають з хрусткими крутонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути