У багатьох кухнях світу готують часникові супи. Та все ж вони різняться між собою. От в Іспанії, наприклад, дуже часто їх роблять гострими і подають із сухарями. У Франції для пом'якшення смаку додають вершки.
Часниковий суп із хрусткими крутонами – зимова страва, яка зігріє в холодний вечір, вбереже від інфекцій і просто порадує яскравим смаком. Навіть одна тарілка чудово розслабить після важкого робочого дня.
Інгредієнти:
Часник - 30 невеликих зубчиків
Петрушка - 1 пучок
Бульйон овочевий - 0,7 л
Жовток - 2 шт.
Олія - 5 ст. л.
Мускатний горіх - 2 щіпки
Для крутонів:
Батон - 2 шматки
Сир тертий - 50 г
Оливкова олія
Приготування:
Почистити часник і обсмажити розрізані навпіл зубчики в олії.
Відірвати листочки петрушки і кинути до часнику.
Чайну ложку сухого бульйону розвести у склянці окропу і влити в каструлю.
Долити решту воду і варити 10 хвилин.
Відірвати шматки батона і покласти в форму.
Зверху скропити олією і посипати сиром.
Запікати до золотистого кольору.
Часник із зеленню збити блендером і поставити знову на вогонь.
Жовтки відділити, збити виделкою з невеликою кількістю бульйону.
Влити тонкою цівкою в суп, постійно помішуючи. Варимо до загустіння, а густоту регулюємо кількістю бульйону.
Перед подачею прикрасити крутонами та розплавленим сиром.
Коментарі