пʼятниця, 12 квітня 2013 18:46

Деруни по-українськи поливають часниковим соусом
6

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

51-річна Оксана Кривоніс готує деруни за українським рецептом.

"Наші традиційні страви або запікають, наприклад, пиріжки чи пироги, або ж варять – вареники. Смажити – це привілей наших сусідів, – розповідає жінка. – Тому якось я вирішила деруни зготувати у духовці. Мені надзвичайно сподобалось, до того ж, страва виходить легшою і смачнішою".

Господиня очищує картоплю і тре її на дрібній тертці. Додає теплу сироватку, олію, трохи солі і цукор. Усе це перемішує.

"Борошно обов'язково потрібно просіяти, щоб видалити сторонні домішки і збагатити його повітрям", – радить вона.

Потім підсипає борошно з розпушувачем, замішує тісто і ставить його на 2 години у тепле місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деруни з м'ясом називають "чаклунами"

Попередньо змастивши деко, викладає тісто у вигляді пиріжків і змащує збитим яйцем. Деруни випікає 20-30 хвилин.

"Поки картопляні пироги печуться, готуємо соус. Для цього використовую улюблену українську приправу – часник, адже який стіл без нього?", – посміхається жінка.

Вона подрібнює часник, додає розтоплене масло, дрібно нарізану зелень і сіль. Каже, що найкраще додавати кріп.

Готові українські деруни викладає на тарілку і щедро змащує часниковим соусом.

"Також можна їх вживати замість пампушок до борщу", – додає Оксана Кривоніс.

Зараз ви читаєте новину «Деруни по-українськи поливають часниковим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути