неділя, 31 березня 2013 11:26

Бісквіт без яєць запікають 30 хвилин
8

Фото: Фото: Олег Жмаченко

Вегетаріанські страви шеф-кухар столичного кафе "Імбир" Євген Онуфрієнко почав готувати 7 років тому. Для солодощів бере каву лише без кофеїну, а у тісто не кладе яєць.

- Вегетаріанство — це плід, спробувавши який, багато хто вже не хоче повертатися до попереднього способу життя. Відмовтесь від м'яса і зникне агресія, оздоровиться тіло і душа. За традиціями ведичної кухні, ми не їмо також деяких загальновідомих солодощів, адже усі можна замінити значно кориснішими і смачнішими, - розповідає Євгеній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каву п'ють за півгодини після сніданку

Для відвідувачів кафе часто готує фірмовий торт "День Щастя". Бісквіт без яєць змащує вершковим кремом. Торт покриває глазур'ю, а шоколад і какао у ній замінює керобом.

- Це солодкий порошок із м'якоті плодів рожкового дерева. За смаком нагадує какао, тільки кероб — значно солодший. На відміну від какао і кави, він не містить психотропних речовин, які збуджують мозок і викликають залежність. Зате має безліч вітамінів і мінералів.

Найперше готує бісквіт. Вливає у миску 400 мл кефіру. Додає у нього 170 г цукру і 100 г соняшникової олії. Розмішує, поки цукор повністю розчиниться. Просіює крізь сито 400 грамів борошна, всипає 10 г розрихлювача і 50 грамів керобу, розмішує ложкою. Далі вимішує тісто руками до однорідності.

Круглу глибоку форму для випікання змазує олією і вливає у неї тісто. Випікає в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

- Перевірити готовність бісквіта можна дерев'яною зубочисткою. Її злегка втикають у підняте тісто. Якщо після цього зубочистка суха - бісквіт спікся. Перші 10 хвилин випікання краще не відкривати духовку, бо від потоку холодного повітря бісквіт може осісти.

Дає бісквіту охолонути. Розрізає його горизонтально на три шари, розкладає їх на столі.

- Щоб бісквіт став м'який, треба його просочити. Для цього виливаю на поверхню кожного шару суміш із кави, цукру і води. На увесь бісквіт ледь підігріваю у невеликій посудині по 80 грамів води і цукру, чайну ложку кави без кофеїну. Зачерпую розчин ложкою, виливаю по поверхні бісквіту. На кожен шар виходить по три чайні ложки просочування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Копенгагені можна купити солодкий оселедець і пиріжки з коноплею

Готує крем. Розтоплює 260 грамів вершкового масла. Вливає до нього 460 г згущеного молока, сипе 20 г ванільного цукру, усе перемішує. Всипає 150 г подрібненого фундука.

Розділяє крем на дві рівні частини. Першу зачерпує великою ложкою, кладе на нижній шар бісквіту. Ложкою рівномірно розподіляє по поверхні. Остачею крему намащує середній шар бісквіту, кладе їх один на одний. Верхній шар лишає без крему. Його покриватиме глазур'ю.

- Щоб приготувати глазур, у невеликій каструлі на малому вогні змішую по 120 грамів вершкового масла і сметани. Її можна брати будь-якої жирності.

Всипає 70 г цукрової пудри і 65 г керобу, злегка збиває вінчиком, поки суміш томиться на вогні. Тримає каструлю на вогні три хвилини. Виливає глазур на поверхню торта. Рівномірно розподіляє її по поверхні з допомогою ножа. Також змазує глазур'ю боки торта. Відрізає шматок, оздоблює м'ятою.

Зараз ви читаєте новину «Бісквіт без яєць запікають 30 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути