понеділок, 22 грудня 2014 19:04

Ароматний осетинський пиріг з сиром запікають півтори хвилини
25

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Все популярнішими в Україні стають осетинські пироги. Без цієї ароматкої випічки не обходиться жоден обід в Осетії, розповідає Аслан Абаєв, член київської Асоціації шеф-кухарів. Відкрив у столиці службу доставки осетинських пирогів "Ірон Кабіс".

"Осетинські пироги у нас готують за будь-якої нагоди: на свята та в будні. Звісно, бажано їсти їх відразу, але можна досить довго зберігати і в холодильнику. Раджу один раз спробувати цю прекрасну страву, і ви обов'язково забажаєте скуштувати пиріг ще не раз", - каже кухар.

Осетинський пиріг з сиром від шеф-кухаря Аслана Абаєва

Інгредієнти:

Для тіста:

 - 1 склянка води

 - 1 склянка молока

 - 500 грамів просіяного пшеничного борошна

 - 50 грамів рослинної олії

 - 1 ст. ложка сухих дріжджів

 - сіль за смаком

Для начинки:

 - 500 грамів осетинського сиру або сулугуні

 - 1 склянка сметани або 1 склянка молока

 - 0,5 склянки борошна

 - сіль за смаком

Приготування:

Підготувати тісто: з'єднати у мисці по склянці ледь теплої води і молока. Розмішати в них 1 ст. л. сухих дріжджів. Поступово, й постійно помішуючи, засипати просіяне пшеничне борошна. Влити олії й ретельно перемішати масу руками до однорідності. Прослідкувати, аби не містило комків.

За словами кухаря, тісто для осетинського пирога має бути рідким. Приблизно таким, яке підходить для приготування млинців. Накрити тісто рушником або кришкою і поставити в тепле місце на 2-2,5 години. За цей час воно має "підійти" і збільшитися в розмірах приблизно вдвічі.

Приготувати начинку: натерти на крупній терці сир сулугуні або осетинський. Перекласти у глибоку миску. Перетерти сир руками з сіллю. Засипати борошно. Влити сметану або молоко, ретельно перемішати. Начинка має лишатись досить твердою і не розтікатися. "Перед тим, як класти начинку до тіста, обов'язково спробуйте її. Можливо, наприклад, в ній не вистачає солі", - радить Аслан.

Тісто розкатати в круглу форму, прим'яти пальцями. Перекласти на нього начинку. З боків має лишатись 2-3 сантиметри тіста. Загорнути тісто з боків до верху, защепивши пальцями посередині. Прим'яти тісто, аби пиріг став пласкої форми 3-4 сантиметри заввишки.

Розігріти на плиті велику сковорідку з товстим дном без додавання олії. Окремо розігріти духовку до 300-350 градусів. Викласти на сковорідку пиріг і відразу поставити запікатись в духовку.

Запікати осетинський пиріг протягом 1-1,5 хвилини. "Чим сильніше буде розігріта духовка, тим швидше буде готовий", - каже кухар. Готовий пиріг змазати вершковим маслом, доки гарячий. Подавати до стола, коли ледь охолоне.

Зараз ви читаєте новину «Ароматний осетинський пиріг з сиром запікають півтори хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути