середа, 27 травня 2015 17:18

Ароматні сосиски в тісті запікають 25 хвилин
6

Фото: Катерина ГОНЧАРОВА

У столичній пиріжковій "Тітка Клара" кухар щодня готує безліч порцій різноманітної випічки — від пиріжків з капустою та м'ясом і зеленню до запашних сосисок у тісті. Кухар Юлія починає запікати сосиски рано вранці, бо посмакувати свіжою випічкою перед робочим днем люди заходять сюди з самого ранку. В одній великій духовці Юлія запікає один за одним деко з пиріжками.

"Всі рецепти приготування розробляємо самі, - розповідає кулінар, - Намагалися готувати саме такі, які запікали багато років тому. Придумуючи рецепти, питали порад у бабусь, мам. Тому більшість клієнтів зараз кажуть, що смак наших пиріжків — родом з дитинства".

Пропонуємо приготувати вдома ароматні сосиски в ароматному здобному тісті.

Інгредієнти:

 - борошно пшеничне — 500 грамів

 - якісні сосиски — 12 штук

 - яєчний жовток — 1 штука

 - яйце куряче -1 штука

 - молоко — 2 склянки

 - сухі дріжджі — 10 грамів

 - масло вершкове — 40 грамів

 - цукор — 1 столова ложка

 - сіль — на кінчику ножа

Приготування:

Молоко підігріти. Всипати в нього чайну ложку цукру, додати дріжджі. Розмішати, аби не було комків. Лишити на 10 хвилин. За цей час дріжджі мають "підійти".

Яйце змішати із сіллю та цукром, що лишилися. Все розмішати з теплим молоком і трохи підігрітим вершковим маслом. Двічі просіяти борошно. Додати його до молока і яєць. Ретельно перемішати.

Замісити тісто. Розділити на рівні дванадцять шматочків. Кожен розкатати на столі, присипаному борошном. Надати кожному шматку пласкої округлої форми.

Викласти посередині кожного шматка тіста сосиски. З одного боку тричі надрізати і ледь розтягнути тісто. Загорнути в нього сосиску так, щоб у трьох місцях зверху тіста були дірочки.

Викласти заготівлі пиріжків на деко, встелене пергаментним папером. Змазати тісто олією. За словами кухарів, можна також змазувати їх сумішшю жовтка з молоком. При запіканні це надасть золотаву кірочку і ніжний смак.

Лишити сосиски на деко постояти 10-15 хвилин, аби тісто ледь піднялося. Тим часом розігріти духовку до 180 градусів. Запікати сосисок в тісті близько 25 хвилин. Подавати, як тільки трохи охолонуть, але ще лишаться теплими.

Зараз ви читаєте новину «Ароматні сосиски в тісті запікають 25 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути