Що може бути краще, ніж почати ранок з чашки ароматної кави? Любителі цього напою підтвердять, що це одна з найбільш приємних радощів, яка дарує настрій і бадьорість на весь день. Але з часом смак звичної кави може набриднути. Тому пропонуємо вам 3 свіжих варіанти, як урізноманітнити цей напій.
Кава з апельсиновим соком
Що нам знадобиться:
- чашка еспрессо або звичної кави
- апельсин або інший цитрусовий фрукт
- цукор за бажанням
Як приготувати:
Перелити у велику чашку каву. Вичавити сік з апельсина (краще руками - так олії з шкірки потраплять у склянку і напій буде ароматнішим), вилити його в каву і добре розмішати.
Цей напій можна зробити холодним, прокрутивши рідину в блендері разом з льодом.
Згущена кава
Що нам знадобиться:
- 500 мл міцної кави
- 125 мл молока
- 125 мл згущеного молока
- 1 літр льоду (рецепт для великої кількості людей)
Як приготувати:
Змішати всі інгредієнти в комбайні або блендері.
Довести масу до однорідності і розлити по охолодженим склянкам.
Кава з перцем чилі
Що нам знадобиться:
- 2 чайні ложки кави (одна порція)
- чверть стручка перцю чилі
- половина чайної ложки кориці
- 100 мл води
Як приготувати:
Потрібно підготувати сушений або свіжий перець чилі. Свіжий кидається у воду, а сушений необхідно подрібнити, щоб він вийшов трохи крупніший за каву, інакше він не додасть напою потрібної гостроти.
Кава, кориця і перець поміщаються в джезву і заливаються холодною водою. Готуйте напій на маленькому вогні, поки він не почне закипати.
Як тільки кава почне підніматися, зніміть з вогню і розлийте по чашках.
Коментарі