субота, 10 грудня 2016 08:39

5 рецептів вершкового масла з добавками для новорічного столу

5 рецептів вершкового масла з добавками для новорічного столу
Фото: vk.com/valioclub

На святковому столі завжди є закуски для розігріву, щоб нагулявся апетит. Для цього можна не готувати звичних бутербродів, а асорті масел з різними смаками. Подавайте його на стіл зі свіжим хлібом, скибочками підсушеного багета, хлібцями, крекерами і основними стравами Вибирати смаки можна самому. Є солодке, кисле, шоколадне, пряне та навіть з алкоголем.

Перед приготуванням необхідно дістати вершкове масло з холодильника і залишити його при кімнатній температурі на годину-півтори.

Десертне шоколадне масло

Інгредієнти:

Масло солодковершкове - 180 г

Какао - 40 г

Цукрова пудра - 30 г

Приготування:

У вершкове масло кімнатної температури додайте какао, цукрову пудру і перемішайте до однорідності.

Також шоколадне масло можна приготувати, змішавши його з топленим шоколадом (90 г). Шоколад додається при температурі 35 градусів.

Ретельно перемішайте. Надайте бажану форму, скориставшись харчовою плівкою або фольгою.

Поставте в холодильник до подачі.

Десертне лимонне масло

Інгредієнти:

Масло солодковершкове - 180 г

Лимон - 2 шт.

Лимонний сік - 2 ст. л

Цукрова пудра - 20 г

Приготування:

Лимони ошпарьте окропом і обсушіть. Зніміть цедру за допомогою дрібної терки.

Сік з лимона відіжміть. В м'яке масло додайте цукрову пудру, цедру і сік лимона. Ретельно перемішайте.

Надайте бажану форму, скориставшись харчовою плівкою або фольгою.

Поставте в холодильник до подачі.

Масло з сиром дор блю і хріном

Інгредієнти:

Масло солодковершкове - 180 г

Сир з блакитною цвіллю - 40 г (розкришити)

Зелена цибуля - 2 ст. л (нарізати)

Хрін столовий - 1 ст. л

Мелений чорний перець і сіль за смаком

Приготування:

Масло змішайте з крихтами сиру, зеленою цибулею, хроном, сіллю і перцем. Добре перемішайте до однорідної консистенції.

Надайте бажану форму, скориставшись харчовою плівкою або фольгою.

Поставте в холодильник до подачі.

Масло з лаймом і базиліком

Інгредієнти:

Масло солодковершкове - 180 г

Цедра 1 лайма

Базилік свіжий - 1 ст. л (нарізати)

Суміш прянощів (на ваш вибір) - 1/2 ч. л.

Паприка (пластівці) - 1 щіпка

Мелений чорний перець і сіль за смаком

Приготування:

Розм'якшене вершкове масло змішайте з цедрою лимона, пряною сумішшю, нарізаним базиліком і паприкою.

Приправте сіллю і перцем за смаком. Ретельно перемішайте масу до однорідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат "Шуба" готують у вигляді свічок

Надайте бажану форму, скориставшись харчовою плівкою або фольгою.

Поставте в холодильник до подачі.

Масло з віскі

Інгредієнти:

Масло солодковершкове - 180 г

Віскі - 1,5 ст. л

Мигдаль солоний смажений - 1/3 склянки

Кленовий сироп - 2 ст. л

Приготування:

Розм'якшене вершкове масло змішайте з порізаним мигдалем, віскі і кленовим сиропом.

Ретельно перемішайте до однорідності.

Надайте бажану форму і поставте в холодильник до подачі.

Зараз ви читаєте новину «5 рецептів вершкового масла з добавками для новорічного столу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути