субота, 11 лютого 2017 10:15

5 правил як запекти ніжне куряче філе

Куряче філе виходить смачне, якщо його правильно запекти. Для цього треба знати деякі секрети. Ними ділиться Світлана Соколова, шеф-кухар столичного ресторану "Креп де Шин".

Автор: Тарас Подолян
 

5 правил як правильно запекти куряче філе:

1. М'ясо повинно бути свіжим, в крайньому випадку злегка охолодженим. Ні про які заморожені шматки і мови бути не може. Інакше ніжної і соковитої страви не отримати.

2. Курятину слід маринувати завчасно.

Що довше стоїть, то краще. Філе має увібрати всі пряні аромати.

Достатньо просто змішати олію та соєвий соус. Кинути розмарин, чебрець та чорний перець.

3. М'ясо варто пекти цілим шматком. Різати можна тільки перед подачею. Так збережуться всі соки і форма.

4. Перед запіканням філе 5 хвилин підсмажити на сковороді. Так сік залишиться всередині, а ззовні утворюється хрустка скоринка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрустку свинину загортають у вигляді цукерки

5. М'ясо розкриває повністю смак із "правильним" соусом. Найкраще якщо він буде з кубиками білих грибів. Це хоч і соус, але шматки мають бути такі, щоб коли наколюєш на виделку курку, вони відчувалися на губах. Гриби з цибулею підсмажити, а потім протушкувати в курячому бульйоні та вершках.

Зараз ви читаєте новину «5 правил як запекти ніжне куряче філе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути