субота, 19 листопада 2016 16:00

5 архітектурних тістечок, які відразу привертають до себе увагу
6

 

Кондитер-архітектор Дінара Касько із Харкова стала відомою завдяки своїм десертам. У них поєднує кулінарне мистецтво та архітектуру. Своєю творчістю Динара ділиться в Instagram - тут у неї вже 239 тисяч передплатників. Їх число постійно зростає. Також вона проводить майстер-класи з випікання в багатьох країнах Європи. Недавно вона побувала і в Києві. Там вона розповіла Gazeta.ua як робити такі десерти.

Для своїх десертів вона сама розробляє форми за допомогою 3D-моделювання на комп'ютері. Потім друкують їх на 3D-принтері і виливають з силікону.

"Я своєю роботою хочу відрізнятися від решти кухарів. Для цього треба мати не тільки знання, а й величезне бажання реалізувати все задумане. Мені дуже подобається лаконізм. Коли для прикрашання використовують мінімум елементів. Я постійно експериментую з начинками. Всередині тістечок поєдную різні муси, бісквіт та фруктові желе", - каже пані Дінара.

Перший архітектурний торт - Кубики зробила рік тому. Він чорний з червоними прорізами. Це один торт, що складається з дев'яти квадратів. Виглядає ніби кілька різних тістечок поставлені поруч. Всередині бісквіт зі смородиною, желе з шампанським "Асті" і мус. Зверху - велюр: суміш шоколаду та какао-масла. Дизайн форми купила італійська фабрика.

Автор: Ельдар Сарахман
 

"Бульбашковий торт "Клауд" приніс мені всю цю славу. Хотіла, щоб було багато шариків і всі вкупі. Десерт мав бути квадратним. Начинка з желе полуниця-гуава, конфі манго-маракуйя і лаймовий мус. Вийшов дуже ніжний, кисло-солодкий торт без яскраво вираженого смаку, ніжний як хмаринка", - каже кухар.

Автор: Ельдар Сарахман
 

Тістечко "Шар. Куб. Трикутник" складається з 3 частин. Кругле тістечко стоїть всередині прозорого квадрату з ізомальту. Це різновид цукру. Його розсипають на деко між двома сіліконовими ковриками. В духовці він тане і стає схожим на лід. За смаком як льодяник півник на паличці. Потім стінки клеять у квадрат. Трикутники роблять з червоного шоколаду. Для цього білий фарбують барвником. Куб і трикутник - це декор. Ви його знімаєте і їсте тістечко. Всередині - шоколадний бісквіт, конфі з чорної смородини та лохини, мус з карамелізованим шоколадом.

Автор: Ельдар Сарахман
 

"Тістечко Піраміда вийшло випадково. Придумала зверху покласти на піраміду спіраль. Але вона ніяк не могла рівно лежати на верхівці піраміди. Коли поклала, вона випадково впала вниз. Зараз це тістечко є моєю візитною карточкою", - каже кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрусткий десерт з безе начиняють екзотичними фруктами

Спіраль робить з шоколаду. Розкручує тарілку, і поки крутиться на неї видавлює шоколад. Так малюється спіраль. Всередині тістечка є шоколадний бісквіт та мус із крем-брюле.

Автор: Ельдар Сарахман
 

"Рельєфне червоне тістечко" далося найважче через начинку. Я зробила 6 спроб. Всі мені не подобалися. Зупинилася на останньому варіанті. Всередині цікаве по текстурі та смаку поєднання. Ніжний бісквіт, хрусткий шар з мигдалем та праліне, мус з маршмелоу та лайму, желе з базилікової води та соку лайму", - каже кухар.

Автор: Ельдар Сарахман
 

Зараз ви читаєте новину «5 архітектурних тістечок, які відразу привертають до себе увагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути