Ексклюзиви
четвер, 29 вересня 2016 21:40

Хрусткий десерт з безе начиняють екзотичними фруктами
7

Фото: аandychef.ru

Важко знати десерт простіший в приготуванні, ніж Павлова. Хіба що дістати печиво з пачки. Це зовсім не меренга і не безе, як вважає багато хто. Це гра текстур і смаків. Правильно приготовлений, десерт схожий на дівочий характер: трохи напущені строгості зовні і неймовірна ніжність всередині. Десерт виходить зовні хрустким, а всередині є щільна м'яка маса, схожа на маршмеллоу. Зверху красуються яскраві фрукти та ніжний вершковий крем.

Павлова - це десерт однієї доби. Постарайтеся не давати їй довго стояти, особливо з кремом і ягодами.

Інгредієнти:

Білок - 4 шт

Цукор - 150 г

Крохмаль - 4 ч.л.

Фрукти за смаком

250 г сиру

30 г цукрової пудри

Приготування:

Відокремте білки від жовтків. Потрібно зробити так, щоб жир взагалі не потрапив в білки. Це означає, що чаша міксера повинна бути чистою.

Відокремлювати білки краще над окремою чашкою, щоб жовток не потрапив в уже раніше відокремлені білки.

Додайте щіпку цукру із загальної маси. Збивати поступово.

Коли утворюється пишна піна, можна поступово всипати цукор, продовжуючи збивати міксером.

Не зупиняйтеся у збиванні поки маса не стане дійсно дуже стійкою.

Акуратно додайте крохмаль. Кукурудзяний краще, так як не має присмаку. Акуратно, силіконової лопаткою перемішайте масу, щоб крохмаль розподілився рівномірно.

Намалюйте на пергаменті коло 16 см.

Викладіть всю масу в межах отриманого круга

Ложкою сформуйте потрібну форму. Класичний вигляд у формі вулкану з невеликим поглибленням для начинки.

Випікаємо в розігрітій до 90 градусів духовці. Заготовку діаметром 16 см і висотою 5мс треба випікати 2 години. Якщо поспішайте, робіть заготовки тонше або підвищуйте температуру. Вище 120 піднімати не варто, меренга швидко пожовкне.

Читайте також: У ніжний медовик з чорним шоколадом додають алкоголь

Коли десерт буде готовий (зовні повинна бути щільна суха скоринка), вимкніть духовку і залиште виріб всередині до повного охолодання.

В якості начинки є класичне поєднання - сир маскарпоне і свіжі ягоди / фрукти. Ззбийте міксером до однорідності сир та пудру.

Можна використовувати густу сметану або будь-який інший крем. Гголовне, щоб він не був занадто солодким.

Зараз ви читаєте новину «Хрусткий десерт з безе начиняють екзотичними фруктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути