пʼятниця, 17 лютого 2012 00:45

Українці не мають відчуття цілковитої свободи

 

Демократичною свою державу вважають по 9% львів'ян і донеччан та 7% кіровоградців. Такі результати соціологічного опитування, яке провела компанія "Ресерч енд Брендінг Груп".

— Українці низько оцінюють розвиток демократії, бо рівень життя та соціальні проблеми не дають їм відчуття цілковитої свободи, — коментує соціолог Євген Копатько, 48 років. — Демократія ніби є — багатопартійність, конкурентність виборів. Але бракує матеріальної складової, яка дозволила б відкрити перед людьми нові можливості.

Зараз мало хто готовий брати участь у політиці — лише 12 відсотків у середньому. Але коли запитуєш, чи підуть на вибори, то ствердно відповідають значно більше. Не всі усвідомлюють, що вибори також є участю в політичному житті.

У Донецьку назвати себе патріотами готові дещо менше населення, ніж у Львові. Це показує ставлення до України як держави в різних регіонах. Любов до неї люди оцінюють за різними характеристиками. У донеччан один із найвищих по країні рівень регіонального патріотизму.

Зараз ви читаєте новину «Українці не мають відчуття цілковитої свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути