вівторок, 17 листопада 2015 07:35

Україна отримає чотири мільярди доларів допомоги

Державне бюро розслідувань має перебрати на себе частину повноважень прокуратури. Про це сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, 41 рік, на зустрічі з британським міністром із міжнародного розвитку Десмондом Свейном 12 листопада. Наголосив, що відповідний законопроект ухвалив напередодні український парламент.

— Це новий, повністю незалежний орган. Як наступний крок маємо отримати повністю незалежну й неупереджену прокуратуру, — наголосив глава уряду.

Десмонд Свейн підтвердив готовність Великої Британії й надалі підтримувати демократичні зміни в Україні. Зокрема, допомагати реформувати митну службу, податкові органи.

— Усім членам парламенту, уряду й президенту необхідно дуже відповідально ставитися до виконання економічної програми реформ. Інколи це складні кроки, але вони — єдино правильні для того, щоб світове співтовариство підтримувало Україну, — каже Арсеній Яценюк наступного дня на зустрічі з міністром фінансів США Джейкобом Лью.

— Рішення щодо санкцій пов'язане з повним і беззаперечним виконанням Росією Мінської угоди. Це означає, що вона повинна вивести свої війська, а Україна — отримати повний доступ до українських територій з метою проведення чесних і прозорих виборів за українським законодавством, — говорить прем'єр-міністр.

Арсеній Яценюк нагадав, що від початку року Сполучені Штати вже надали Україні $2 млрд кредитних гарантій.

— Зараз мова йде про наступний мільярд доларів від уряду США. І немає жодної дискусії про те, що Україна повинна далі продовжувати проведення реформ. У тому числі, вже погоджених із міжнародними кредиторами. Загальний обсяг допомоги становитиме 4 мільярди доларів США. Вона складатиметься з 1,7 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду, 1 мільярда — кредитних гарантій від США та макрофінансової допомоги від Європейського Союзу й інших партнерів. Однак нас підтримуватимуть тільки тоді, коли проводитимемо послідовну і злагоджену економічну політику.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає чотири мільярди доларів допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути