вівторок, 15 листопада 2011 00:15

Скиньмося на унітаз для вождя

Автор: малюнок: Дмитро Скаженик
 

Уявіть собі, що якийсь президент-канібал оголосив День вегетаріанця. Чи може бути щось кумедніше? Не сміються лише ті, ким смакували сьогодні на сніданок. Так нещодавно Віктор Янукович запровадив День соціальної справедливості — 20 лютого.

Мабуть, сидів він десь у себе в резиденції "Межигір'я" та думу думав, де б йому ще грошенят дістати. На "Межигір'я" кошти, як тепер кажуть, оптимізував — побудував тенісні корти й мисливські будиночки, вертолітний майданчик обладнав, навіть пеньки для тренувань у землю втулив. А от належних зручностей для президентської сідниці забезпечити не вдалося. Тоді як журналісти ніби навмисне на кпини беруть: пишуть, що унітаз у нього з коштовним камінням. Прес-секретареві доводиться спростовувати. Аж незручно стає: президент і без унітаза. Колеги ж засміють. Та й перед своїми пацанами-олігархами ніяково.

Мабуть, покликав до себе президент прем'єр-міністра Миколу Азарова і питає: "Що робити?" А той і пояснив йому, хто винен: тут афганці з чорнобильцями із жиру казяться. Ні, щоб сидіти і мовчки терпіти реформи — очікувати завтра "покращення життя вже сьогодні". А вони до судів звертаються. "Ви, — розказує обурено глава уряду, — судову реформу провели, і суди нікого не слухаються, незалежними стали, справжніми кровосісями: останню кров з уряду висмоктують — по 30 тисяч пенсії чорнобильцям дають".

І вирішили президент із прем'єром несправедливі пільги в афганців із чорнобильцями відібрати. Так, щоб вистачило на пристойний унітаз із діамантами в "Межигір'ї". Дали вказівку Верховній Раді, щоб та проголосувала за такий закон. Та афганці з чорнобильцями, як дізналися про таке, знахабніли вкрай. Прийшли до Ради і почали там огорожу ламати. Депутати побачили це і чомусь із лацканів депутатські значки познімали. А закон на голосування так і не поставили.

Тоді Януковичу спало на думку чудове гасло: "Справедливість є! За неї треба боротися!" Тільки прізвище автора ніяк не міг згадати. Однак гасло вирішив втілити в життя. І випустив указ про День соціальної справедливості. Тепер народ муситиме зі своїм президентом ділитися не щодня, а тільки раз на рік. Але віддавати все. По справедливості. Щоб вистачало вождю і на унітаз, і до унітаза.

Кажуть, народ усе одно не хоче. І чого люди в нас такі скупі?

Зараз ви читаєте новину «Скиньмося на унітаз для вождя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути