четвер, 13 жовтня 2016 07:50

Скандал із Лещенком залишається гарячою темою для західної преси

"Новий президент Сполучених Штатів має навчитися відрізняти справжніх українських реформаторів від тих, хто перетворив ­боротьбу з корупцією на вигідний бізнес. Якщо ж у нього не вийде, то 25-річний український експеримент із незалежністю зійде нанівець", пише впливове американське видання ­"Форейн ­Полісі".

— Новий президент США отримає Україну в облозі з усіх боків: із російськими та проросійськими підрозділами на її горлі та корупцією, яка роз'їдає її зсередини. Навіть українські активісти, яких вважали реформаторами, виявилися нездатними протистояти спокусі.

Журнал "Нью-Йоркер" присвятив кілька тисяч слів трьом журналістам. Видання зобразило Сергія Лещенка, Світлану Заліщук та Мустафу Найєма як нові обличчя, що ввійшли до парламенту у складі "Блоку Петра Порошенка" на хвилі Майдану.

Купівля Лещенком після обрання до парламенту житла люкс-класу (на початку вересня нардеп придбав квартиру в центрі Києва за 7,5 млн грн. — ГПУ) привернула увагу створеного за наполяганням США Антикорупційного бюро України. Воно передало справу до спеціальної Антикорупційної прокуратури. Лещенко не зміг пояснити джерело доходів: документів щодо кредиту немає, а ціна була начебто нижча ринкової.

Власник будівлі Іван Фурсін — партнер олігарха Дмитра Фірташа, за даними ЗМІ. Витрати Лещенка на участь у міжнародних форумах покривав інший олігарх — Віктор Пінчук.

Скандал із Лещенком залишається гарячою темою для західної преси й аналітичних організацій Вашингтона. Вдома ж його соратники-реформатори у парламенті закликають піти у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Скандал із Лещенком залишається гарячою темою для західної преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути