пʼятниця, 22 липня 2016 06:20

Саакашвілі хоче заволодіти Одеським припортовим заводом

18 липня закінчився термін реєстрації на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу. Він не відбувся, оскільки не надійшло жодної заявки від потенційних ­покупців.

"Інвестори цікавилися продажем, але після ознайомлення з документами та ситуацією в Україні й довкола заводу — відмовлялися", — йдеться в заяві Фонду державного майна.

Найбільше сумнівів у них викликали борги та суди з ОПЗ, відсутність податкових пільг і стартова ціна — $530 млн.

— Голова Одеської обласної держ­адміністрації Міхеіл Саакашвілі хоче створити в Україні партію на персональному бренді, а з іншого боку — заробити. Але зіткнувся із жадібністю й амбітністю молодих політиків, таких як Сергій Лещенко та Мустафа Найєм. Вони не хочуть бути на побігеньках у ­нього, — каже політолог Віктор Небоженко, 63 роки. — Час іде. Звідси метання Саакашвілі. Він пересварився з усіма. Його популізм не дає результатів навіть для Одещини.

Зараз взявся за нову мету — ­Одеський припортовий завод. Перший, хто відчув на собі його важку руку й стилістику політичної боротьби, — це дирекція підприємства (14 липня Національне антикорупційне бюро затримало голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому та першого заступника директора Миколу Щурікова. — ГПУ).

Одеський припортовий — перлина державної власності на півдні України. На схід Саакашвілі боїться лізти, бо там панують Рінат Ахметов й Ігор Коломойський.

Він кинувся опановувати завод, використовуючи зв'язки в центральних органах влади, Генпрокуратурі, Одеській прокуратурі та в новій організації — Національному антикорупційному бюро, де теж виявилися свої помічники-грузини.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі хоче заволодіти Одеським припортовим заводом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути